Usko siirtää vuoria
Virolahden
kappeliseurakunta
Tekstikoon muutos
Usko ja arvotToimintaPerhejuhlatTapahtumatApua ja tukeaPalvelut, työntekijät ja toimitilat

Viikon kysymys:
Onko kaapeissasi tarpeetonta tavaraa?

Katso tulokset äänestämättä itse

Haminan seurakunnan kirkkojen alttaritauluja

Haminan seurakunnan Johanneksen kirkon alttaritaulu. Alttaritaulun on maalannut B.A.Godenhjem, taulu esittää Kristuksen ylösnousemusta. Saman taiteilijan alttaritaulu on myös Haminan Marian kirkossa sekä Kymin kirkossa.

Virolahden kirkon alttaritaulu on taiteilija Oskar Paatelan Kristuksen hautaamista esittävä maalaus vuodelta 1914.

Miehikkälän kirkon alttaritaulu on Väinö Hämäläisen maalaus vuodelta 1930, aiheena Jeesuksen ristiltä otto.

Haminan seurakunnan Marian kirkko sai v 2013 restauraatiossa uuden alttaritaulun. Alttaritaulu on todennäköisesti peräisin 1700-luvulta. Viimeistä ehtoollista kuvaavan taulun tekijää ei ole pystytty selvittämään. Joka tapauksessa maalaus on hyvin taitava.

Haminan seurakunnan Johanneksen kirkon alttarilla alhaalla on pieni taulu, joka on kopio Leonardo da Vincin Pyhästä Ehtoollisesta. Akateemisessa Taidehistoriassa esittettyjen tietojen mukaan tämän kopion tehnyt Magnus Encell sai erityisen apurahan juuri tähän Haminan kirkkoon tarkoitettuun työhön.

Virolahden kirkon entinen alttaritaulu (kirkkomuseossa) on jäljennös Leonardo da Vincin Pyhästä ehtoollisesta (taiteilija: Schain T./Schuch Aug. Fr. 1792-1850, maalattu 1800-luvulla). Kuvassa osa teoksesta.

Haminan seurakunnan Johanneksen kirkossa Neitsyt Mariaa ja Jeesusta esittävä maalaus on Ludwig Augusten maalaama ja vuodelta 1860.

Tämä Haminan seurakunnan Marian kirkon alttaritaulu siirrettiin v 2013 restauraatiossa Marian kirkon kirkkomuseoon. Taulu on todennäköisesti peräisin 1800-luvun jälkipuoliskolta. Se on jäljennös ranskalaisen taidemaalarin Jean Andraen työstä. Yhdennäköisyys B. A. Godenhjelmin maalaaman Haminan Johanneksen kirkon alttaritaulun kanssa antaa aiheen olettaa, että jäljennökset olisivat Godenhjelmin työtä. Alttaritaulun aihe on Kristuksen ylösnousemus.

Virolahden kirkon vanha alttaritaulu ”Jeesuksen ristiltäotto”, on palautettu kirkkosalin eteläisen siipeen vuonna 2014. Sen tekijää ei tunneta-

Päivän sana:
Su 28.8.2016
Kiitollisuus
Su 28.8.2016
15. SUNNUNTAI HELLUNTAISTA
Kiitollisuus
– – Kun hän oli tulossa erääseen kylään, häntä vastaan tuli kymmenen spitaalista miestä. Nämä pysähtyivät matkan päähän ja huusivat: ”Jeesus, opettaja, armahda meitä!” Nähdessään miehet Jeesus sanoi heille: ”Menkää näyttämään itsenne papeille.” Mennessään he puhdistuivat. Huomattuaan parantuneensa yksi heistä kääntyi takaisin. Hän ylisti Jumalaa suureen ääneen, lankesi maahan Jeesuksen jalkojen juureen ja kiitti häntä. Tämä mies oli samarialainen. Jeesus kysyi: ”Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä ne yhdeksän muuta ovat? Tämä muukalainenko on heistä ainoa, joka palasi ylistämään Jumalaa?” Ja hän sanoi miehelle: ”Nouse ja mene. Uskosi on pelastanut sinut.” Luuk. 17:11–19.
Kiitän sinua, rakas taivaallinen Isä, huolenpidostasi ja hyvyydestäsi. Se on ollut tukeni ja turvani syntymästäni saakka. Olet kantanut vaikeinakin päivinä ja hoitanut minua vahvalla kädelläsi.
Päivän luvut: Ps. 65:2–6, 9
Virsi 461