Haminan
Virolahden
kappeliseurakunta
Tekstikoon muutos
Usko ja arvotToimintaPerhejuhlatTapahtumatApua ja tukeaPalvelut, työntekijät ja toimitilat

Viikon kysymys:
Oletko miettinyt, mikä sinulle on tärkeää?

Katso tulokset äänestämättä itse

Mitä hyvää haluat
seurakuntaelämän kautta
toteutuvan,
kommentoi ja kerro:

www.facebook.com/arvolataamo

Haminan seurakunnan kirkkojen alttaritauluja

Haminan seurakunnan Johanneksen kirkon alttaritaulu. Alttaritaulun on maalannut B.A.Godenhjem, taulu esittää Kristuksen ylösnousemusta. Saman taiteilijan alttaritaulu on myös Haminan Marian kirkossa sekä Kymin kirkossa.

Virolahden kirkon alttaritaulu on taiteilija Oskar Paatelan Kristuksen hautaamista esittävä maalaus vuodelta 1914.

Miehikkälän kirkon alttaritaulu on Väinö Hämäläisen maalaus vuodelta 1930, aiheena Jeesuksen ristiltä otto.

Haminan seurakunnan Marian kirkko sai v 2013 restauraatiossa uuden alttaritaulun. Alttaritaulu on todennäköisesti peräisin 1700-luvulta. Viimeistä ehtoollista kuvaavan taulun tekijää ei ole pystytty selvittämään. Joka tapauksessa maalaus on hyvin taitava.

Haminan seurakunnan Johanneksen kirkon alttarilla alhaalla on pieni taulu, joka on kopio Leonardo da Vincin Pyhästä Ehtoollisesta. Akateemisessa Taidehistoriassa esittettyjen tietojen mukaan tämän kopion tehnyt Magnus Encell sai erityisen apurahan juuri tähän Haminan kirkkoon tarkoitettuun työhön.

Haminan seurakunnan Johanneksen kirkossa Neitsyt Mariaa ja Jeesusta esittävä maalaus on Ludwig Augusten maalaama ja vuodelta 1860.

Tämä Haminan seurakunnan Marian kirkon alttaritaulu siirrettiin v 2013 restauraatiossa Marian kirkon kirkkomuseoon. Taulu on todennäköisesti peräisin 1800-luvun jälkipuoliskolta. Se on jäljennös ranskalaisen taidemaalarin Jean Andraen työstä. Yhdennäköisyys B. A. Godenhjelmin maalaaman Haminan Johanneksen kirkon alttaritaulun kanssa antaa aiheen olettaa, että jäljennökset olisivat Godenhjelmin työtä. Alttaritaulun aihe on Kristuksen ylösnousemus.

Päivän sana:
Su 24.5.2015
Pyhän Hengen vuodattaminen
Su 24.5.2015
HELLUNTAIPÄIVÄ
Pyhän Hengen vuodattaminen
Kun sitten koitti helluntaipäivä, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi. Jerusalemissa asui hurskaita juutalaisia, joita oli tullut sinne kaikkien kansojen keskuudesta, mitä taivaan alla on. Kun tämä ääni kuului, paikalle kerääntyi paljon väkeä, ja hämmästys valtasi kaikki, sillä jokainen kuuli puhuttavan omaa kieltään. Ap. t. 2:1–13.
Kiitämme sinua, Pyhä, kolmiyhteinen Jumala siitä, että helluntaina alkanut evankeliumin leviäminen eri kielillä jatkuu myös omana aikanamme. Kiitos tästä Pyhän Hengen ihmeestä. Anna meidänkin omalta osaltamme olla mukana sen toteutumisessa. Anna evankeliumin sanoman levitä myös sinne, missä Jeesusta ei tunneta laisinkaan. 84 85
Päivän luvut: Ps. 68:5–11; Joel 3:1–5; Joh. 3:16–21.
Virsi 125

HAMINAN SEURAKUNTA