Eläkeläinen Auli Kauppila, diakoniatyöntekijä Mari Höfer ja lukiolainen Armi Jalo ovat mukana toteuttamassa Yhteisvastuukeräystä kukin omalla tavallaan.

Keväällä käynnistyvä Yhteisvastuukeräys alkaa Haminassa ideapajalla, jossa seurakuntalaisille tarjoutuu mahdollisuus vaikuttaa kampanjan toteutukseen.
Tunnettuja keräystapoja ovat lipaskeräykset kotien ja kauppakeskusten ovilla. Nyt kysytään, millaisen keräyksen sinä toteuttaisit? Kuinka keräystapoja voisi uudistaa?

Auli Kauppila on kulkenut vapaaehtoisena ovilta oville keräämässä varoja Yhteisvastuulle jo 1970-luvulta lähtien.
– Avun tarve ei näytä hävinneen minnekään näiden vuosien aikana, joina minä olen kulkenut talosta taloon. Suurin muutos on tapahtunut siinä, että ihmiset eivät ole enää tavoitettavissa kotoa.
Armi Jalolla puolestaan käynnistyi nyt toinen vuosi YV-keräyksen parissa.
Avun tarpeellisuudesta samaa sanoo lukiolainen Armi Jalo kuin Kauppilakin.
– Avun tarvitsijoita on todella paljon. Minä  annan yhden päivän työpanokseni nuorten ylläpitämän YV-kahvilan toimintaan, joka tosin voisi olla auki ainakin neljänä päivänä vuodessa.
– On paljon nuoria, jotka tarvitsevat erilaista auttamista jaksaakseen ja kahvilatoiminta olisi hyvä ja tarpeellinen kädenojennus monille.
Kannatan ehdottomasti mukaantuloa edes pienellä panoksella tekemään hyvää, jotta toisillekin tulisi hyvä olo ja mieli.

Viime vuonna Haminan seurakunnan YV-keräys tuotti n. 16 000 euroa ja seurakunnan osuus n. 1600 euroa ohjattiin Nuorten Pajatoimintaan Haminassa ja Virolahdella syrjäytymisvaarassa olevien nuorten virkistystoimintaan. Tänä vuonna seurakunnalle keräystuloksesta jäävä osuus on korotettu 20%:iin.
Yhteisvastuun ideapaja pidetään:

• Haminassa ke 17.1. klo 17.00-19.00 Kulmakiven alasalissa, Mannerheimintie 12
  • Virolahdella ke 24.1. klo 17.00-19.00 Pitäjäntuvalla, Kirkontie 480
  • Miehikkälässä ke 31.1. klo 17.00-19.00 seurakuntakodilla, Pappilankuja 3

Osallistu vain yhteen, oman alueesi pajaan. Kahvitarjoilu.

Seppo JJ Sirkka