Haminan seurakunnan kirkkoherra Juha Tanska, kirjailija Martti Linna ja Haminan kaupungin kulttuurituottaja Ilkka Muurman kuvattiin Haminan valleilla, jotka liittyvät läheisesti myös presidentti Urho Kekkosen traumaattisiin teloituskokemuksiin Haminassa.

Mitä on jäänyt jäljelle sisällissodan 1918 tapahtumista? Kolmiosaisessa tapahtumasarjassa Haminassa pureudutaan vuoden 1918 sisällissodan lähteille.

• Torstaina 29.11. klo 20.00 on vuorossa draamaelokuva Suomen hauskin mies. Elokuva esitetään elokuvateatteri Kino-Haminassa Isoympyränkatu 30.

Sarja käynnistyi 27.9.  kirjailija Martti Linna esityksellä siitä, kuinka kevään 1918 vaikutukset tulevat esiin tämän päivän tarinoissa, muistoissa ja kirjallisuudessa. 25.10. nähtiin dokumenttielokuva Anteeksiantamaton.

Teemasarjan järjestäjinä ovat Haminan kaupungin kulttuuripalvelut ja Haminan seurakunta. Iltaan sisältyy myös yleisölle mahdollisuus keskustella nähdystä ja kuullusta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.