Haminan seurakunnan kirkkoherra Juha Tanska, kirjailija Martti Linna ja Haminan kaupungin kulttuurituottaja Ilkka Muurman kuvattiin Haminan valleilla, jotka liittyvät läheisesti myös presidentti Urho Kekkosen traumaattisiin teloituskokemuksiin Haminassa.

Mitä on jäänyt jäljelle sisällissodan 1918 tapahtumista?

Kolmiosaisessa tapahtumasarjassa Haminassa pureudutaan vuoden 1918 sisällissodan lähteille.

• Lokakuussa torstaina 25.10. klo 20.00 näytetään dokumenttielokuva Anteeksiantamaton, joka kertoo Suomessa asuvan, rangaistuksensa kärsineen bosnialaisen sotarikollisen pyrkimyksestä löytää sovinto menneisyytensä kanssa.
  • Marraskuussa torstaina 29.11. klo 20.00 on vuorossa draamaelokuva Suomen hauskin mies, joka on Heikki Kujanpään ohjaama mustan huumorin sävyttämä kertomus elämänhalusta piikkilankojen takana.
    Elokuvat esitetään elokuvateatteri Kino-Haminassa Isoympyränkatu 30.

Sarja käynnistyi 27.9.  kirjailija Martti Linna esityksellä siitä, kuinka kevään 1918 vaikutukset tulevat esiin tämän päivän tarinoissa, muistoissa ja kirjallisuudessa. Teemasarjan järjestäjinä ovat Haminan kaupungin kulttuuripalvelut ja Haminan seurakunta. Jokaiseen iltaan sisältyy myös yleisölle mahdollisuus keskustella nähdystä ja kuullusta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.