Adventtikynttilöiden käyttö levisi Suomeen Ruotsista 1900-luvulla. Jokaisella adventtikynttilällä on oma merkityksensä. Toisena adventtina sytytetään rauhan kynttilä.

Kaakonkulman messuissa 8.12. lauletaan Kauneimpia joululauluja. Tervetuloa  kirkkoon:

• Messu Marian kirkossa klo 10. Toimittavat kappalaiset Elina Rajala ja Kari Rautiainen, kanttori Kai Huopainen. Messuun osallistuvat Rahtarit. Kahvit kirkossa.
  • Joululaulumessu Miehikkälän kirkossa klo 10. Toimittavat kappalainen Matti Astola ja kanttori Niina Kotro. Messussa on mukana LC Virolahti-Miehikkälä. Lähetyksen joulupuuro messun jälkeen seurakuntakodilla.
  • Joululaulumessu Klamilan kirkossa klo 14. Toimittavat kirkkoherra Juha Tanska ja kanttori Inna Heikkilä. Kirkkokahvit.

Evankeliumiteksti Luuk. 12: 35-40:
Jeesus sanoo:
    ”Pitäkää vaatteenne vyötettyinä ja lamppunne palamassa. Olkaa niin kuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä häistä valmiina heti avaamaan oven, kun hän tulee ja kolkuttaa. Autuaita ne palvelijat, jotka heidän herransa palatessaan tapaa valvomasta! Totisesti: hän vyöttäytyy, kutsuu heidät pöytään ja jää itse palvelemaan heitä. Autuaita nuo palvelijat, jos hän tapaa heidät näin valvomasta, tulipa hän ennen sydänyötä tai sen jälkeen!
    Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, minä yön tuntina varas tulee, hän ei antaisi murtautua taloonsa. Olkaa tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.”

Osoitteita:

• Marian kirkko, Pikkympyräkatu 34, Hamina