Omenapuu kukkii

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 4.6. päätöksen Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksista. Päätöksen mukaan sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta. Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa. Päätös on voimassa kesäkuun loppuun asti.

Seurakunnan toimintaan päätös vaikuttaa seuraavasti:
Seurakunnan tiloissa käytössä on noin puolet istuin- ja asiakaspaikoista. Kirkoissa ja esimerkiksi siunauskappeleissa tämä tarkoittaa, että joka toinen penkkirivi on pois käytöstä. Kirkollisia toimituksia voi järjestää kesäkuussa ilman henkilömäärärajoitusta huomioiden, että riittävät turvavälit tiloissa kuitenkin toteutuvat. Seurakunnan tiloissa on edelleen voimassa vahva maskisuositus.

Jumalanpalveluksiin seurakuntalaiset voivat osallistua 13.6. alkaen. Marian kirkossa ja Miehikkälän kirkossa messu alkaa klo 10.00 ja Klamilan kirkossa klo 13.00. Messu on katsottavissa myös seurakunnan Facebook-sivujen kautta. 6.6. jumalanpalvelus striimataan Miehikkälän kirkosta. Kesäkuun konfirmaatioihin voivat osallistua ainoastaan rippikoululaisten perheenjäsenet ja läheiset. Jokaista nuorta kohden osallistujamäärä on neljä henkilöä. Konfirmaatiot myös striimataan rippikoululaisten perheenjäsenille ja läheisille. Linkin lähetykseen he saavat oman nuorensa rippikouluohjaajilta.

Kesän isot yleisötapahtumat ovat seurakunnassa peruuntuneet, mutta leirit, retkipäivät, lasten ja nuorten kesätoiminta, työttömien ruokailut Simeon-salissa, kesähäät ja kastejuhlat näyttävät toteutuvan paljon vapaammissa merkeissä, mitä uskalsimme toivoa. Leirikankaan kappelin musiikilliset iltahartaudet alkavat myös 17.6. Seurakuntamme kirkoista Marian, Johanneksen, Klamilan ja Miehikkälän kirkot ovat kesän avoinna vierailijoille, joten lämpimästi tervetuloa piipahtamaan kauniissa kirkoissamme. Tarkempia tietoja kirkkojen aukioloista, toiminnastamme ja tilaisuuksista löydät kotisivuiltamme.

Kaunista ja toiveikasta kesän alkua sinulle, omenapuun kukkien loistoa, lämpöä ja valoa!

Anna Kinnunen, kirkkoherra vs.