Terve! Paljastan heti alkuun korttini: olen Aleksi ja teen teologiharjoittelua Haminan seurakunnassa kevään kuluessa. Tästä syystä sain luvan kirjoittaa lehteen. Olen luvasta iloissani, asiaa nimittäin riittää.

Harjoittelun tavoite on opettaa minulle seurakuntatyötä käytännönläheisellä tavalla. Jotta tavoite toteutuisi, teen täällä käytännön seurakuntatyötä. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa jumalanpalvelusten ja hengellisten tilaisuuksien toimittamista, ihmisten kohtaamista erilaisissa elämäntilanteissa sekä ihmisten kanssa kulkemista elämänvaiheesta toiseen.

Hamina ei ole minulle ollenkaan uusi ja ennalta tuntematon paikka. Valitettavasti en siis voi tarjota sitä iloa, että kertoisin kuinka viehättävän ensivaikutelman kaupunki minuun on nyt tehnyt. Olen kylläkin suuresti ihastunut Haminaan jo aiemmin tiiraillessani sitä kuntarajan länsipuolelta. Luotan viihtyväni täällä erinomaisesti.

Merkkimäärä tälle tekstille osoittautuikin kovin lyhyeksi, joten esittelyä laajemmin en näemmä ehdikään tarinoida. Kerrottakoon, että harrastan intohimoisesti ulkosalla käyskentelyä ja ihmettelyä, joten jos näet minut Haminan kaduilla, tule jutulle, niin tarina jatkuu. Ennen kaikkea toivotan sinut tervetulleeksi seurakunnan tapahtumiin jatkamaan omaa tarinaasi!

Aleksi Leppänen
Teologiharjoittelija