Haminan seurakunnan diakoniatyöntekijät Anni Kontra, Anne Hammarberg, Mari Höfer ja sijaisena toimiva Hilppa Muukka Haminassa 31. elokuuta 2018.

Vaikka maassamme eletään nousukautta, kasvavat seurakuntien diakoniatyön asiakasmäärät.   Monelle seurakunta on viimeinen oljenkorsi, johon turvaudutaan, kun yhteiskunnan tarjoama apu ja avun tarpeessa oleva eivät kohtaa toisiaan.

–Työmme arkipäivää ovat ihmisiä painavat taloushuolet yhdessä mielenterveys-, parisuhde- ja lastenkasvatusongelmien kanssa, luettelee Haminan seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Mari Höfer.

–Työmme on ihmisen kokonaisvaltaista kohtaamista. Jos meiltä loppuvat keinot auttaa, niin pystymme ottamaan yhteyttä muihin tahoihin, josta löytyy lisäapua.

–Emme unohda myöskään sielunhoidollista puolta, jotta apua hakeva saisi elämäänsä toivomaansa muutosta, sanoo Höfer.

Osa Haminan seurakunnan diakoniatyöntekijöistä on siirtynyt uusiin työtiloihin Skippariin Rautatienkatu 5, joita esiteltiin tupaantuliaisissa viime viikon valtakunnallisena diakonia viran päivänä.
Työtilamuutokset eivät vaikuta mitään diakoniavastaanottojen paikkaan tai aikaan. Vastaanotto tapahtuu entiseen tapaan Kulmakivessä Mannerheimintie 12 ja vastaanottoajat ilman ajanvarausta ovat tiistaina ja torstaina klo 9.00-10.00.

–Ajanvarauksen omalle vastaanotolle voi tehdä puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät täältä.