Pastori Maria Suurnäkki on iloinnut suunnattomasti kutsustaan papin virkaan Haminan seurakuntaan.

Vuosikymmenten kaukainen haave palvella seurakuntaa joskus pappina toteutui Maria Suurnäkille tänä vuonna. Kuuden vuoden teologisten opiskelujen jälkeen Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa Suurnäkki vihittiin papiksi tänä keväänä ja Haminan seurakunta kutsui tuoreen papin riviinsä.
Suurnäkki oli valmistunut diakonissaksi 22 vuotta aikaisemmin ja työskennellyt diakoniatyössä seurakunnassa.
– Ajatus pappeudesta kyti mielessäni vuosikymmeniä.
Nyt tuntuu aivan taivaalliselta saada toimittaa jumalanpalveluksia ja jakaa ehtoollista. Toivon, että pystyisin välittämään tätä samaa tunnetta myös seurakuntalaisille, sanoo Suurnäkki.

Pastori Maria Suurnäkin nykyinen työ koostuu puoliksi diakoniatyöstä ja puoliksi koko Haminan seurakunnan alueella tapahtuvasta papin työstä.

Syntyjään vehkalahtelaisena on Haminan seurakunta uudelle pastorille mieluisa ja tuttu työpaikka.
– Eritysesti Virolahden kirkon rikas kuvamaailma ja symboliikka ovat miellyttäneet minua ensi vierailustani lähtien.
Virolahden kirkko on puinen tasavartinen ristikirkko 1700-luvulta. Alttarin, parvekkeiden ja penkkien koristeaiheena on käytetty puuhun kaiverrettuja tiimalaseja.

Seurakuntapastori Maria Suurnäkin tulojuhlaa pappisvirkaan vietetään Virolahden kirkon messussa sunnuntaina 18.8. klo 10.00 osoitteessa Kirkontie 500. Messun jälkeen on kirkkokahvit Pitäjäntuvalla Kirkontie 480.

Seppo J.J. Sirkka