Seurakuntavaalit ovat 18.11.2018. Silloin valitaan seurakunnan uudet luottamushenkilöt. He päättävät mm. siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, millaista toimintaa seurakunnassa on ja mihin seurakunnan rahoja käytetään. Näin pääset ehdokkaaksi:

• jos olet 18-vuotias konfirmoitu Haminan seurakunnan jäsen
  • valitsijayhdistyksen kautta, joko perustamalla oman listan tai liittymällä olemassa oleviin listoihin

Näin perustat valitsijayhdistyksen:

• kerää vähintään 10 oman seurakunnan yli 16-vuotiasta jäsentä valitsijayhdistykseen
  • nimeä yhdistyksen asiamies ja varamies (yli 18-vuotta, ei saa olla itse ehdokas)
  • valitsijalistalla olevien ei tarvitse kaikkien olla ehdokkaana
  • täytä vaadittavat asiakirjat; Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja, Ehdokkaan suostumus, Valitsijayhdistyksen asiamiehen vakuutus
  • lisätietoja Haminan seurakunta p. 05 210 3000.
  • listoja kootaan parhaillaan, muista listoista saat lisätietoja kysymällä kirkkoherranvirastosta
  • asiakirjat toimitetaan kirkkoherranvirastoon viimeistään 17.9. klo 16.00

Lisää tietoa seurakuntavaaleista

Maa ja taivas podcast -sarja Ohjelma-aiheet liittyvät seurakuntavaalien teemoihin: Minun kirkkoni uskoo, toivoo, rakastaa, uudistuu ja on lähellä.