Suomi 100 -juhlajumalanpalveluksen saarnassaan Elina Inkeroinen ja Juha Parjanen pohtivat yhteisten asioiden hoitamista, seurakunnan jäsenenä olemista ja omaa uskoa Jumalaan.

Haminan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Inkeroinen osallistuu itsenäisyyspäivänä ensimmäistä kertaa elämässään jumalanpalveluksen saarnan tekemiseen.
Elina Inkeroinen ja rovasti Juha Parjanen pitävät yhdessä ns. keskustelusaarnan Suomi 100 -juhlajumalanpalveluksessa Johanneksen kirkossa Haminassa.
– Kieltämättä vähän jännitti, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta osallistua itsenäisyyspäivän saarnan valmisteluun. Uudet haasteet ovat kiinnostaneet minua aina, niinpä päätin tarttua tähänkin tilaisuuteen.
– Kansallisena juhlapäivänä on hyvä muistaa, että saamme itse hoitaa yhteisiä asioitamme ja vaikuttaa siihen, miltä Suomi ja Hamina näyttävät huomenna.
– Käsittelemme myös poliittista vaikuttamista, kirkon roolia yhteiskunnassa ja uskoa Jumalaan, valottaa Inkeroinen itsenäisyyspäivän saarnan sisältöä.
Kaikki nämä seikat kuuluvat tavalla tai toisella elämäämme.

Inkeroisen ja Parjasen keskustelusaarna on jatkoa rovasti Parjasen suositulle saarnojen sarjalle, joissa saarnaajakumppaneina ovat aikaisemmin olleet mm. Markku Hutka, Mika Urpalainen, Jarkko Aitolahti ja Jarkko Lappeteläinen.
Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Johanneksen kirkossa Haminassa alkaa klo 10.00.

Seppo JJ Sirkka