Mihin asioihin kaipaisit muutosta asuinalueellasi ja seurakunnassasi? Entä mitkä asiat pitäisi muuttaa koko yhteiskunnassa ja kirkossa?

Tänä vuonna juhlimme 100-vuotista Suomea ja samalla vietämme reformaation eli uskonpuhdistuksen merkkivuotta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä, kun Martti Luther alkoi uudistaa kirkollista elämää. Luther tunnetaan ehkä parhaiten teeseistään. Kerrotaan, että 31.10.1517 Luther naulasi 95 teesiä kirkon oveen.

Teesejä käytetään keskustelun synnyttämiseen. Teesi on enemmän kuin mielipide tai mielenilmaus. Se on henkilökohtainen, perusteltu näkemys, jonka tarkoitus on lisätä yhteistä hyvää.

Suomen juhlavuoden teemana on yhdessä. Jokainen voi omalla panoksellaan vaikuttaa siihen, millainen kotiseutumme ja seurakuntamme on. Me uskomme, että tekemällä hyvää yhdessä voi parhaiten vaikuttaa siihen, millainen yhteisömme on.

Ensi viikon ajan julkaisemme Facebook-sivuillamme teesejä. Seurakuntalaiset ja seurakunnan työntekijät kertovat, mihin asioihin he toivovat muutosta kirkossa ja yhteiskunnassa. Viimeksi seurakuntalaisten teesejä julkaistiin helmikuussa. Ne löytyvät myös Facebook-sivuiltamme tunnisteella #teesit2017

Seurakunnassa järjestetään merkkivuoden aikana myös erilaisia tapahtumia.

Jaana Kivekäs ja Anna Kinnunen