Nyt myytävään kirkasvetisen Suur-Merkjärven rannalla sijaitsevaan Markkulan leirikeskukseen mahtuu kerralla vaikka bussilastillinen leiriläisiä, kertoo Haminan seurakunnan talousjohtaja Tarja Partanen.

Haminan seurakunta myy yhden leirikeskuksistaan.

Omaa rantaviivaa 200 m 3h tontilla, kaksi rantasaunaa, 713 m:n päärakennuksessa 4, 3 ja 2 hengen huoneita, sali, ruokasali sekä tilava laitoskeittiö.

Suur-Merkjärven rannalla 14 km pohjoiseen Haminasta sijaitseva Markkulan leirikeskus myydään. Markkula on vanhan Haminan seurakunnan leirikeskus, joka rakennettiin 1980-luvulla lasten ja nuorten käyttöön tarkoitetuksi kesäkodiksi. Nykyisin se on ollut suurimman osan vuodesta tyhjillään.

Kolmen leirikeskuksen paketti syntyi alueen seurakuntien yhdistyessä. Kun Haminan ja Vehkalahden seurakunnat yhdistyivät vuosituhannen alussa Hamina-Vehkalahden seurakunnaksi, oli seurakunnalla leirikeskuksia yht´äkkiä kaksi – Markkula ja Vehkarinne. Vuonna 2011 puolestaan Virolahden seurakunta, johon kuului myös Miehikkälän seurakunta, yhdistyi Hamina-Vehkalahden seurakunnan kanssa. Näin syntyi uusi Haminan seurakunta ja leirikeskuksia olikin nyt jo yhteensä kolme. Virolahden mukana joukkoon tuli Lypsyniemen leirikeskus Suomenlahden pohjukasta.

       Kolme leirikeskusta kokoisellemme seurakunnalle on aivan liikaa ja siksi päätimme nyt luopua luonnonkauniin ja kirkasvetisen Suur-Merkjärven rannalla sijaitsevasta Markkulan leirikeskuksesta, sanoo Haminan seurakunnan talousjohtaja Tarja Partanen.

       Seurakunnan oman käytön kannalta tarpeettomaksi käyneen leirikeskuksen ylläpito haukkaa aivan liian ison loven kiinteistöjen käyttömenoista ja siksi paikasta luopuminen tuli ajankohtaiseksi, kertoo Partanen leirikeskuksen myyntipäätöksestä.

Tarkemmat tiedot myyntiin tulleesta leirikeskuksesta löydät täältä

 

Seppo JJ Sirkka