Diakoni Mervi Leinonen tutkii ikäihmisten köyhyyttä kartoittamalla heidän köyhyyskokemuksia.

Kymenlaaksolaisten ikäihmisten köyhyydestä halutaan tutkittua tietoa.

–       Ikäihmisten köyhyys on aiheena yhteiskunnallisesti merkittävä, mutta tutkimuksia vanhuusköyhyydestä on silti melko vähän, kertoo sosiaalityön pro gradu-tutkimusta Itä-Suomen yliopistolle vanhuusköyhyydestä tekevä Haminan seurakunnan diakoni Mervi Leinonen.

–       Tutkin ikääntyneiden kymenlaaksolaisten omakohtaisia kokemuksia köyhyydestä.

Tutkimuksella pyritään selvittämään keinoja ikäihmisten köyhyyden vähentämiseksi ja heidän elämänlaadun parantamiseksi.

–       Köyhyyden ongelma muodostuu usein monista pienistä erillisistä ongelmista. Kiinnostavaa on henkilökohtaisen taloustilanteen, terveydenhoidon ja vaikkapa uuden teknologian merkitys ikäihmisten köyhyyden muodostumisessa. Haastattelemalla haluaisin saada tietoa siitä, millaisia kokemuksia nämä voivat olla ikäihmisille.

Diakoni Mervi Leinonen on kiinnostunut tapaamaan henkilöitä, jotka nimettöminä voivat auttaa tutkimuksen tekemisessä kertomalla omakohtaisia kokemuksiaan köyhyydestä. Luottamuksellisen yhteydenottopyynnön voi lähettää 30.11.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen mervi.leinonen@student.uef.fi tai soittamalla numeroon 044 942 9641. Tutkimus tehdään yhteistyössä Haminan seurakunnan diakoniatyön kanssa Haminassa, Miehikkälässä ja Virolahdella.

Seppo JJ Sirkka

Kuvateksti: