Olemme adventin pituisella matkalla kohti joulua. Joulu tulee tänäkin vuonna.

Kuljemme yhteisönä myös läpi vakavan pandemian. Koko Kymenlaakso kuuluu taudin leviämisen vakavimpaan, leviämisvaiheeseen. Siksi myös seurakuntamme kaikki kasvokkain tapahtuva kokoontuminen siirtyy verkossa striimattaviin lähetyksiin. Samoin kuin keväällä, jumalanpalveluksiin voi osallistua ensi sunnuntaista 6.12. lähtien vain verkon välityksellä.

Ainoastaan pienimuotoiset perhejuhlat (häät, hautajaiset ja kasteet) ovat tällä hetkellä mahdollisia kasvokkain. Niissäkin noudatamme kaikkia mahdollisia varotoimia. Henkilöstömme neuvoo ja auttaa parhaansa mukaan.

Adventin ikivanha merkitys on ollut valmistautuminen paastoten, rukoillen, itseä tutkien ja elämäntapaa yksinkertaistaen jouluun. Tänä vuonna koko ulkoinen todellisuus tuntuu kutsuvan tähän – vetäytymään hetkeksi, rauhoittumaan, luottamaan siihen, että Jumala on meidän kanssamme myös tänään.

Juha Tanska, kirkkoherra