Nainen upottaa kädet multaan ja istuttaa pienen hennonvihreän taimen. Maahan on piirretty haravan varrella viiva, jota pitkin hän etenee. Voi kun tulisi hyvä kesä, suotuisat ilmat kasvulle, hän miettii katsoessaan valmiita taimirivejä.

Lapsi istuu hiekkalaatikolla. Keltainen ämpäri on täynnä. Hän kumoaa ämpärin, naputtaa muovilapiolla pohjaan ja sanoo: ”Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku.” Jännittää katsoa, millainen kakku tuli.

Vanha mies tulee kotiin päiväkävelyltä. Hän on poiminut pihan sireenipensaista kimpun. Keittiöstä kuuluu kahvinkeittimen ropellusta. Vaimon silmät kostuvat, kun mies ojentaa hänelle kimpun. ”Lempikukkiani”, hän huokaa ja suutelee miestään. En halua menettää sinua, he molemmat miettivät hiljaa mielessään ja katsovat toisiaan silmiin.

Eikä yksikään toive ole liian pieni tai turha. Kaikella on merkitys. Ehkä naisen, lapsen ja vanhusten toiveet ja huokaukset ovatkin rukousta. Ja jossakin on Hän, joka kuulee ja ymmärtää ihmisen keväiset kaipaukset ja alkavan kesän toiveet.

Hanna Talka
kirjoitus Pyhäpäivänä -palstalla 9.6.2019 Kymen Sanomissa