Keskusteluapua

Seurakunnan työntekijät. Pappien ja diakoniatyöntekijöiden kanssa voi keskustella luottamuksellisesti niin puhelimessa, sähköpostin välityksellä kuin henkilökohtaisen tapaamisen muodossa.

Kirkon keskusteluapua. Kuuntelija on paikalla puhelimen, chatin, nettikirjeen tai perinteisen kirjeen päässä -suomeksi ja ruotsiksi. Jouluna keskusteluapu päivystää seuraavasti:  Palveleva puhelin: p. 01019 0071 joka ilta klo 18–01 (Viikonloppuisin päivystys jatkuu yöllä klo 03:een saakka).  Palveleva chat: viikoilla 51, 52 ja 1: ma-pe klo 12–20, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 16–20.

Palveleva netti tarjoaa luottamuksellista ja maksutonta keskusteluapua. Viestiisi vastaavat muutaman päivän kuluessa tehtävään koulutetut ja vaitiolovelvolliset vapaaehtoiset, nettipapit ja muut kirkon työntekijät. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömänä.

Kirkon perheneuvonta tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa.  Etelä-Kymenlaakson perheasiain neuvottelukeskus palvelee Kotkan, Haminan, Pyhtään ja Virolahden asukkaita.

Sairaalapapin puoleen voitte kääntyä henkilökohtaisissa kysymyksissä ja sairauden tai surun kohdatessa.