Kirkkoherra vt Anna Kinnunen

Vt. kirkkoherra Anna Kinnunen

Vuosi 2022 on käynnistynyt vaikeasti. Nopeasti heikentynyt koronatilanne, pitkään jatkunut kriisi ja sen vaikutukset alkavat näkyä ja tuntua kaikissa meissä. Olo on monella vähintäänkin sekava muuttuvien ohjeiden ja määräysten keskellä. Huoli ja pelot painavat mieltä. Yhdymme varmasti kaikki huokaukseen, kauanko vielä?

Kriisin keskellä kirkon tehtävä on kannatella ja muistuttaa toivosta. Yhteiskunnan turvallisuusstrategia turvaa kirkon edellytykset toimia väestön henkisen tasapainon ja hyvinvoinnin vahvistajana sekä henkisen huollon ylläpitäjänä. Strategiassa uskonnollisille yhdyskunnille turvataan mahdollisuudet ylläpitää hengellistä toimintaa sekä osallistua ihmisten henkiseen huoltoon osana yhteiskunnan psykososiaalisen tuen kokonaisuutta.

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on ohjeistanut hiippakuntansa seurakuntia toimimaan vastuullisesti ja järjestämään seurakunnan lakisääteiset tehtävät turvallisesti huomioimalla myös viranomaisten antamat määräykset ja ohjeistukset. Kirkot ja seurakunta ei ole kiinni. Jumalanpalveluksiin voi osallistua paikan päällä kaikissa kirkoissamme. Joka viikko jumalanpalvelus lähetetään myös verkon kautta. Voit osallistua sunnuntaisin klo 10.00 seurakunnan Facebook-sivujen kautta. Kirkollisten toimitusten kuten hautaan siunaamisten toteutuminen on turvattu kaikissa olosuhteissa. Jokaisella on mahdollisuus osallistua oman läheisensä hautajaisiin myös kriisin keskellä. Seurakunnan diakoniatyöntekijät kohtaavat ja auttavat edelleen ihmisiä vastaanotolla ja kotikäynneillä. Pappia on mahdollista pyytää kävelylenkeille tai varata aika sielunhoitokeskusteluun. Seurakunnan toimistot palvelevat myös normaalisti ja Johanneksen kirkko on auki arkena hiljentymistä ja rukousta varten.

Moni ryhmä ja kerho ei aloita toimintaansa vielä tammikuussa, mutta mahdollisimman paljon seurakunnan elämää, hartauksia ja keskusteluja on siirretty verkkoon. Toivottavasti tapaamme Facebook-sivujemme välityksellä. Lasten ja nuorten toimintaa on siirretty mahdollisimman paljon ulos ja pienryhmiin. Rippikouluryhmien kokoontumisista viestitään suoraan nuorille ja heidän perheilleen.

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin sekä muuhun toimintaan osallistuville ja seurakunnan toimistoissa asioiville suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttöä rokotussuojan tasosta riippumatta. Kaikesta toiminnasta niin verkossa kuin toimitiloissa löydät kotisivuiltamme, kirkollisista ilmoituksista ja Facebook-sivuiltamme. Löydät kotisivuiltamme myös seurakuntamme tämänhetkiset koronaohjeistukset.

On tärkeää, että voimme tunnustaa ja hyväksyä myös omat kielteiset tunteet, joita vallitseva tilanne aiheuttaa. Aina ei tarvitse jaksaa tai tsempata. Väsymyksen keskellä voi ottaa askeleen ja päivän kerrallaan. Kun emme tiedä miten käy, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Tuo vanha viisaus kannattelee kaiken keskellä. Kaikki käy hyvin.

Ole siunattu, Hyvän Jumalan läsnäoloa elämääsi!