”Istok” (suom. ”Alkulähde”), lapsikuoro Pietarista pitää konsertin su 30.4. klo 15.00 Virolahden kirkossa. Ohjelmassa on vanhaa ja uutta kirkkomusiikkia Euroopasta ja Venäjältä, suomalaisia ja venäläisiä kansanlauluja.  Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.

Kuoron johtajana toimii Angela Zingarenko, pianosäestyksen hoitaa Maria Shister. Solisteina Jelisaveta Timojeva, Maria Feldman, Vladislava Nikolajeva(viulu), Lilija Semjenova (huilu). Kuoro edustaa musiikkikoulua, jossa lapset opiskelevat pianon- ja viulunsoittoa, säveltapailua, musiikkihistoriaa, ja yksinlaulua. Pää-aineena kaikilla on kuorolaulua. Kuorossa laulaa  9-16 v lapsia ja nuoria. Koulun opettajat kasvattavat lapsia venäläisen ja eurooppalaisen musiikin traditioissa. Viimeisinä vuosina kuoron ohjelmistoon on ilmestynyt paljon nykyajan musiikkia. Vuonna 2016 kuoro osallistui yhdessä Mariinski-teatterin kanssa Karl Orfin oopperaan ”Karmina Burana”.” Istok ” on osallistunut eri maiden musiikkifestivaaleihin ja on tehnyt konserttimatkoja Venäjällä, Suomessa, Ranskassa, Italiassa, Itävallassa, Unkarissa, ja Irlannissa . Viime vuonna kuoro on pitänyt konsertit Riian Tuomiokirkossa (Rigas Doms) Latviassa ja Uspenski Katedraalissa Helsingissä.

Virolahtelainen lapsikuoro ”Mielikit”( kuoronjohtajana Liisa Hanski, pianosäestys Terhi Kurko) isännöi ja avaa konserttiohjelma omalla musiikkitervehdyksellä.

Konsertin jälkeen Pitäjäntuvalla tarjoamme kaikille kahvia sekä munkkia ja simaa, joten siirrymme kevyesti vapun viettoon. Kahvimaksu on vapaaehtoinen. Kahvirahaa menee nuorten musiikkitoimintaan Virolahden Kappeliseurakuntaan. Tarjoilun yhteydessä tarjoamme  pientä yhteislauluohjelmaa ja vapaa-ajan viettoa.

Ohjelmaa järjestetään vapaaehtoisvoimiin. Tervetuloa!