Torstaina 3.5. Miehikkälän Salpalinja-museolla järjestettävässä Lumoudu luonnossa -tapahtumassa löytyy niin kekkerikivaa perheen pienimmille kuin monipuolista toimintaa varttuneemmillekin. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Kaakonkaksikko, paikalliset yhdistykset, järjestöt ja seurakunnat.

Tapahtuman aikana klo 17-20 museoon on vapaa pääsy. Maastokierroksen aluksi voi käydä katsomassa Salpamajassa (vanha kahvila) lyhytelokuvan Salpalinjan rakentamisesta. Esitykset ovat klo 17, klo 18 ja klo 19. Perheen pienimmät voivat osallistua Sisiliskojahtiin. Koululaisille on tarjolla Salpasuunnistusta. Työpajassa voi askarrella oman ötökän (pieni tarvikemaksu).

Museokauppa Rasla ja museokahvila palvelevat kävijöitä tapahtuman ajan. Tapahtuman kanttiineista voi ostaa suolaista ja makeaa purtavaa.

Metsän siimeksestä löytyy “kekkerikivaa”: laulua, leikkiä ja tarinoita perheen pienimmille. Metsässä piileksii myös Metsämörri ja karvamatoja odottaen löytäjäänsä. Hyväntuulinen kuntoilutuokio “Luonnon omassa kuntosalissa” on elämys. Lisäksi tapahtumassa pääsee kokeilemaan lautapelejä pihaversioina,  ajamaan fatbikella ja aistimaan luontoa kaikilla viidellä aistilla.

Ilmavalvontatornilla tähytään taivaalle ja ihmetellään, millaisia pilviä taivaalla matkustaa sekä kuullaan korvikkeen keitosta. Ilmavalvontatornin lähellä pääsee myös etsimään “timantteja” timanttikentästä ja tekemään oman taideteoksen.

Kuljetus

Linja-autokuljetus tapahtumaan lähtee Johanneksen kirkolta klo 16.00 ja paluumatka alkaa Salpalinja-museolta klo 19.30. Matkan hinta on 10 € aikuisilta. Alle 15-vuotiaat lapset matkustavat maksutta. Kuljetukseen ilmoittautuminen 26.4. mennessä Haminan seurakunnan palveluaulaan p. 05 210 3000 tai hamina.srk@evl.fi