”Juu, juu, kyllä laitamme talomme myyntiin, jahka kuopuksemme saa rippikoulunsa käytyä”, lupasin ruustinnalleni. Nyt tuo lupaus on pidetty: omakotitalomme myytiin alkusyksystä Haminassa ja juuri nyt olemme muuttaneet ”vanhuudenkotiimme” Porvooseen.

Lupaus ei vain ihan toteutunut ajallaan – kuopukseni kun on käynyt rippikoulunsa jo yli kymmenen vuotta sitten… Mutta nyt olemme monella tavalla uudessa elämän tilanteessa: ruustinnani on eläkkeellä, itse olen osittaisella varhennetulla vanhuuseläkkeelle ja aikuiset lapsemme tukevasti kiinni elämässä. Ja muutto Porvooseen, lähelle lapsia ja lapsenlapsia, on toteutunut monien kiemuroiden jälkeen: koen vahvasti, että Jumala on johdattanut meidät tähän tilanteeseen ja tähän hetkeen, juuri nyt.

Päivän evankeliumissa on kyse myös toteutuneesta lupauksesta: vanha Simeon odotti hartaasti Jumalan toteuttavan lupauksensa Messiaasta. Uskon, että välillä hänen odotuksensa on ollut pitkä ja sisältynyt myös epävarmuutta: ”saanko sittenkin nähdä tämän lupauksen toteutuvan?” Mutta sen, minkä Jumala lupaa, sen Hän myös toteuttaa. Saamme vanhan Simeonin tavoin uskoa ja luottaa Jumalan lupauksiin ja Hänen johdatukseensa, tuntui miltä tuntui,

toteaa rovasti Juha Parjanen

kirjoitus Kymen Sanomat -lehdessä 2.2.2020
Kynttilänpäivä, aiheena: ”Kristus, Jumalan kirkkauden säteily ”, evankeliumiteksti Luuk. 2:22 – 33