Tekstiilitaiteilija Helena Vaari nouti Marian kirkon valkoisen antependiumin näyttelyynsä.

Haminan Marian kirkon valkoiset tekstiilit ovat mukana Neula siveltimenä -näyttelyssä Helsingin tuomiokirkon Kryptassa, Kirkkokatu 18. Näyttelyssä on esillä tekstiilitaiteilija Helena Vaarin suunnittelemia ja valmistamia taide- ja kirkkotekstiileistä. Näyttely on avoinna 18.8. asti ma-la klo 11-17 ja su 12-17. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Tekstiilitaiteilija Helena Vaari on myös taidekäsityöläinen ja hän valmistaa suunnittelemansa tekstiilit. Hänen tekniikkansa on vaativaa taidekäsityötä, jossa yhdistyvät vapaa taidekirjonta ja applikaatio. Kirkkotekstiilit valmistettiin jo keskiajalla kirjomalla ja ompelemalla. Vaarin taidekirjonta pohjautuu vanhaan perinteeseen tämän päivän menetelmillä.