Miehikkälän kirkko

Miehikkälän kirkko vihittiin käyttöön 1.11.1881. Kirkkoa oli alettu rakentaa vuonna 1879. Työ toteutettiin paljolti talkoilla. Tiilet poltettiin savesta kirkonmäen juurella. Kirkkoa on peruskorjattu vuosina 1927, 1963 ja 2008.

Kirkossa on 600 istumapaikkaa.

Miehikkälän kirkko
Miehikkälän kirkko. Kuva: Pauliina Kuikka.
Miehikkälän kirkko sisältä mm. urut
Ensimmäiset urut tilattiin Zachariassenin urkutehtaalta. Ne valmistuivat vuonna 1895. Nykyiset urut ovat vuodelta 1980, 16-äänikertaiset, Kangasalan Urkutehtaan valmistamat. Vanhoista uruista käytettiin 10 äänikertaa uusiin urkuihin. Myös urkujen julkisivu säilyi entisenlaisena. Kuva: Marja-Leena Tella.
Miehikkälän kirkon kuoriosa
Kirkon alttaritaulu on Väinö Hämäläisen maalaus vuodelta 1930, aiheena Jeesuksen ristiltä otto. Miehikkälän kirkon koristemaalaukset ovat taiteilija Urho Lehtisen käsialaa. Kuva: Marja-Leena Tella.
Miehikkälän kirkon sankarihautusmaa
Kirkko palvelee myös siunauskappelina, koska hautausmaa on aivan kirkon vieressä. Lähinnä kirkkoa on sankarihauta, jossa on 177 sankarivainajan viimeinen leposija. Kuva: Marja-Leena Tella.