Olen lukenut seuraavan kaskun aikanaan jostakin. En tiedä onko se totta vai tarua. Tarina kuitenkin huvitti minua ja toivon, että se ilahduttaa sinuakin.
Eräässä pienessä kylässä oli paljon lapsia. Sunnuntaisin lapsille järjestettiin pyhäkoulua. Se kiersi vuorotellen talosta taloon. Pyhäkoulussa laulettiin lasten virsiä ja opettaja kertoi jänniä juttuja Raamatusta. Toisinaan saatettiin piirtää tai askarella. Jokaisella pyhäkoululaisella oli oma pyhäkoulukortti. Siihen sai liimata omenan tai lampaan. Pyhäkoulun päätteeksi sai mehua ja pullaa. Ja mikä tärkeintä, sai hetken leikkiä muiden lasten kanssa sillä aikaa, kun aikuiset joivat kahvia ja puhuivat tärkeitä.

Yhtenä sunnuntaina pyhäkoulun opettaja kertoi, miten Jumala loi koko maailman, kaikki eläimet, kasvit ja ihmiset. Erityisen mielenkiitoista lapsista oli se, kuinka Jumala loi Eevan Aatamin kylkiluusta. Tapausta ihmeteltiin vielä leikkien lomassakin ja pohdittiin lasten kesken, miten homma oli oikein käytännössä tapahtunut.

Seuraavana aamuna, kun äiti tuli 5-vuotiaan Jussin huoneeseen, hän huomasi, että poika oli aivan kalpea ja sairaan näköinen. ”Oletko sinä kipeä?” Äiti kysyi huolissaan.
”Kylkeen sattuu”, pikku Jussi valitti surkeana. ”Luulen, että olen saamassa vaimon!”

Pastori Hanna Talka, Haminan seurakunta

Kirjoitus Reimarissa, Hengessä mukana -palstalla 13.3.2019