Aava Teikari ja Lila Kotonen odottavat rippileiriä hyvillä mielin, erityisesti kavereita, hengailua ja ruokaa.

Konfirmaatiopäivä on ollut tiedossa jo viime syksystä asti, juhlapaikka varattu, sukulaisille ja kummeille tiedotettu päivästä hyvissä ajoin. Nyt suunnitelmat menevät uusiksi.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tehdyt rajoitukset koskettavat myös kesän rippikoululeirejä ja konfirmaatioita. Haminan seurakunnassa tehtiin huhtikuun lopulla päätös, että kaikki rippileirit siirretään kesän loppuun, viikoille 31 ja 32. Lähtökohtana suunnittelussa oli, että nuoret saavat käydä rippikoulun leirimuotoisena, ei etänä verkossa.

Juttelin kahden tämän vuoden rippikoululaisen, Lila Kotosen ja Aava Teikarin kanssa kesän rippikoulujen muutoksista. Miltä ajatus etärippikoulusta olisi tuntunut?
– ”Ihan kauheeta!”, huudahtaa Lila. – ”Jäis se leirikokemus ja että saa hengailla.”
– ”Meil on hyvä leiriporukka, ois ollut tyhmää yksin vaan kotona tehdä”, täydentää Aava.

Miltä rippileirin siirtyminen kesän loppuun tuntuu?
– ”Aluksi ei tuntunut kivalta, oli tyhmää, kun ripari lykkääntyy, kun on odottanut sitä niin kauan. Mutta sitten on kuitenkin helpottunut, kun ne leirit kuitenkin on kesän aikana, ettei ne siirtynyt syksyyn tai peruttu kokonaan”, miettivät tytöt.

Koska kahden viikon aikana pidetään kahdeksan leiriä, ei konfirmaatioita pystytä pitämään heti leirien perään, niin kuin Haminan päässä on totuttu. Sijoitimme konfirmaatiot leirien jälkeen elokuun kolmelle sunnuntaille, 16.8., 23.8. ja 30.8. Silloin on vielä kesäistä ja hyvät mahdollisuudet, että juhlat saa viettää aurinkoisella säällä.

Aavan ja Lilan perheessä konfirmaatiopäivän muutos ei vaikuttanut kovin paljoa perheen suunnitelmiin.
– ”Ehkä tulee vähän vähemmän väkeä, kun koulut on jo alkanut ja sukulaiset asuu kauempana”, miettii Lila.
– ”Onneks ihan hyvin saatu kaikki järjestettyä”, kertoo Aava.

Seuraamme Haminan seurakunnassa valtioneuvoston ohjeita ja tilanteen muuttuessa ja rajoitusten kiristyessä teemme tarvittaessa nopeita uudelleen järjestelyjä. Niistä ilmoitamme koteihin välittömästi, jos tällainen tilanne tulee. Keskustelemme ja sovimme ennen leirien alkua myös siitä, millä järjestelyillä saamme leirit toteutumaan turvallisesti ja tartuntariskit minimoiden.

Toivon mukaan leirit ja konfirmaatiot toteutuvat tällä aikataululla ja nuoret saavat hienon riparin ja paljon hyviä muistoja!

Teksti ja kuva: Jaana Kivekäs