Pastori Nina Palm aloittaa seurakuntapastorin viransijaisuudessa marraskuun alussa Ylitornion seurakunnassa. Nina vihittiin papiksi Haminan seurakuntaan keväällä 2018, mutta työt Haminan seurakunnassa hän aloitti jo vuonna 2000. ”Aloitin seurakunnassa siivooja-vahtimestarin toimessa. Olenkin saanut parhaan mahdollisen tiedon siitä, mitä seurakuntatyö on ja saanut paljon arvokasta tietotaitoa omaa papin uraani varten” Nina kertoo. Papin työtehtävät Haminassa ovat tuntuneet Ninasta luontevilta. Ympärillä on ollut paljon tuttuja ihmisiä niin työkavereissa kuin seurakuntalaisissa.

Ylitornion ja Haminan välillä kilometrejä on yli 700. ”Muutto aiheuttaa aina omia haasteitaan. Tavaraa on kerääntynyt kahdeksantoista Haminassa asutun vuoden aikana yllättävän paljon, ja omien rakkaiden ihmisten jättäminen Etelä-Suomeen tuntuu haikealta. Kaikesta muuton aiheuttamasta stressistä huolimatta odotan myös innolla muuttoa uusiin maisemiin puhtaan ja kauniin luonnon keskelle” sanoo Nina. Seurakuntaelämä Ylitorniossa vaikuttaa Ninasta vireältä. ”Unelmani on aina ollut työskennellä pienehkössä seurakunnassa, jossa seurakuntalaiset tulevat paremmin tutuiksi. Uskon ja toivon, että pääsen toteuttamaan omia visioitani seurakuntaelämän kehittämisessä edelleen.”

Nina saarnaa 14.10. sunnuntaina klo 10.00 alkavassa messussa Marian kirkossa. Messun jälkeen nautitaan lähtökahvit kirkossa ja mahdollisuus jututtaa Ninaa.