Keltaiset krookukset nousevat mullasta

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on tänään 24.3. todennut, että Kymenlaakso on siirtynyt koronavirustilanteessa leviämisvaiheeseen. Tartunnat Kymenlaaksossa ovat olleet jälleen kasvussa.

Koronakoordinaatioryhmä jatkoi suositusta yksityistilaisuuksien osalta, eli yli 6 hengen yksityistilaisuuksia ja perhejuhlia ei tulisi järjestää eikä tällaisiin osallistuttaisi. Samalla koronakoordinaatioryhmä antoi aluehallintovirastolle suosituksen jatkaa kuuden hengen kokoontumisrajoitusta yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin Kymenlaaksossa huhtikuun ajaksi. Aluehallintovirasto antaa päätöksensä ensi viikolla.

Tämä siis tarkoittaa, että myös seurakunnassa valmistelemme ja sopeutamme toimintaamme rajoitusten mukaisiksi 30.4. saakka.

Striimatut jumalanpalvelukset jatkuvat huhtikuun ajan seurakuntamme Facebook-sivulla joka sunnuntai. 25.4. Marian kirkon jumalanpalveluksen lähettää YLE Radio 1. Myös pääsiäisen jumalanpalvelukset ja hartaudet striimataan. Seurakuntalaisilla on mahdollisuus osallistua ehtoolliselle aina striimatun lähetyksen jälkeen. Kirkkoon otetaan neljä ihmistä kerrallaan ja käytämme maskeja. Ehtoollista jaetaan seuraavan kerran 28.3. Virolahden kirkossa ja Miehikkälän kirkossa noin klo 11.-12.00. Kiirastorstaina ehtoollista jaetaan Marian, Virolahden ja Miehikkälän kirkoissa striimatun messun jälkeen klo 19.-20.30 välisenä aikana. Huhtikuulle suunnitelluista muista ehtoollisen vietoista tiedotamme tarkemmin myöhemmin. Seurakunnan tiloissa tapahtuvien kirkollisten toimitusten osallistujamäärässä noudatetaan vallitsevaa kokoontumisrajoitusta. Erityisesti hautajaisten kohdalla haluemme kuitenkin varmistaa sen, että kaikki lähiomaiset pystyvät omaisensa siunaustilaisuuteen osallistumaan. Tällä hetkellä papit eivät osallistu muistotilaisuuksiin tai muihin toimitusten jälkeisiin tilaisuuksiin. Seurakunnan virastot palvelevat esimerkiksi hautausasiakkaita, mutta suosittelemme asiointia puhelimitse.

Huhtikuun osalta aikuisten kokoava- ja ryhmätoiminta on tauolla tai toteutuu verkossa. Rippikoulujen kokoontumiset on myös huhtikuun osalta siirretty myöhempään ajankohtaan tai etätoteutukseen. Rippikoululaisia ja huoltajia tiedotetaan muutoksista aina henkilökohtaisesti. Kaikki seurakunnan leiritoiminta on kevään osalta peruttu. Toimintaa on siirretty mahdollisimman paljon verkkoon. Seurakunnan työntekijät ovat myös tavoitettavissa puhelimitse ja esimerkiksi harkinnan mukaan kasvotusten seurakunnan tiloissa. Seurakunnan diakonia palvelee myös tiukkojen rajoitusten aikana ja suuntaa toimintaansa sinne, missä hätä on suurinta ja avuntarve akuuttia.

Johanneksen kirkkoon voi myös poiketa pääsiäisen aikaan joka päivä hiljentymään. Kirkkosalissa voit kiertää pääsiäisen rukouspolun ja nauttia kirkon hyvää tekevästä rauhasta. Huhtikuussa Johanneksen kirkko on myös auki joka arkipäivä. Tarkemmat tiedot Johanneksen kirkon aukioloista löydät kotisivuiltamme.

Kirkkovuodessa lähestymme suurta juhlaa, pääsiäistä ja jälleen keskellä koronakriisiä. Rajoitusten jatkuminen tuntuu loputtomalta. Monien mielissä on kysymys: kuinka kauan vielä? Voimat ja jaksaminen alkavat olla koetuksella. Vuodenkierron tärkeät juhlapyhät kuten pääsiäinen erottavat juhlan arjesta poikkeusaikanakin. Keskellä sotaa ja erilaisia kriisejä ihmiset ovat kautta ajan pysähtyneet juhlan äärelle ja erottaneet sen kaikesta muusta arkisesta. Tuntuu lohdulliselta, että myös tänä keväänä pääsiäinen tulee. Sen sanoma toivosta, jopa kuoleman voittavasta elämästä on juuri nyt erityisen tärkeä. Katson maljakkoon kerättyjä pajunkissoja ja toivotan sinulle siunausta ja voimaa!

Virvon säteen valosta
taivaan Isän talosta
voimaa joka päivä uuteen,
matkaa ilon salaisuuteen.
Siunausta Jumalan, ystäväni, toivotan!
(Anna-Mari Kaskinen, Kirkkomuskari 3)

Anna Kinnunen, vs. kirkkoherra