Pääsiäisen aika on merkki kevään tulemisesta. Valon määrä lisääntyy. Kevään ensi kukat – tulppaanit, narsissit ja krookukset – lupaavat kesän tuloa.

Tänä vuonna pääsiäiseen valmistaudutaan poikkeusolojen keskellä. Moni sukulaisten ja ystävien tapaaminen jää toteutumatta. Kirkkotilaisuuksiakin on peruttu. Verkon kautta voimme olla mukana oman seurakunnan jumalanpalveluksissa. Terveys ennen kaikkea!

Me ihmiset tarvitsemme toisiamme ja toistemme kohtaamista. Yksin ja eristyksissä ei ole kiva olla. Pidetään yhteyttä toisiimme pääsiäisen aikanakin. Puhelimella, sähköisesti tai postikortilla. Näin voimme rohkaista ja antaa toivoa toisillemme, vaikka tapaaminen ei onnistuisi. Yhdessä jaksamme paremmin.

Pääsiäinen kuuluu kirkon suurten pyhien sarjaan joulun kanssa. Ne muistuttavat meille Jumalan suurista teoista. Jumala on rakastanut meitä ihmisiä niin paljon, että Hän lähetti Poikansa Jeesuksen maailmaan. Jouluna juhlimme Jeesuksen syntymää. Kärsimysviikko huipentuu pitkäperjantaihin. Silloin Jeesus kuoli sovittaen meidän syntimme.
Ristin pääsiäisen kautta kuljemme ylösnousemuksen pääsiäiseen. Ensi sunnuntai on juhlapäivä jokaiselle kristitylle. Jeesus nousi kuolleista. Jeesuksen voitto kuolemasta on iankaikkisen elämän lupaus. Tähän lupaukseen mekin saamme uskoa.

Pääsiäinen on suurten tunteiden – surun ja ilon – juhla. Tuhon voimilla ja kuolemalla ei ole viimeistä sanaa sanottavana. Viimeisen sanan sanoo Kristus.

Raamatussa on Jumalan lupaus: ’Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon’ (Jeremia 29:11)

Siunattua pääsiäisen aikaa, valoisaa kevättä ja terveyttä toivottaen
Matti Astola, Miehikkälän kappeliseurakunta

Hartauskirjoitus Kaakonkulmassa 08.04.2020