Terhi Ruokonen-Jalo työskentelee Etelä-Kymenlaakson perheasian neuvottelukeskuksessa

– Mistä löytyy elämään onnellisuutta, pieniä hyviä hetkiä joiden arvo on suuri ja jotka kantavat eteenpäin?
Sitä kannustaa pohtimaan perheneuvoja Terhi Ruokonen-Jalo Etelä-Kymenlaakson perheasiain neuvottelukeskuksesta.  Hän alustaa ihmissuhteita käsittelevissä PariAsiaa –keskustelutilaisuuksissa, jotka Haminan seurakunta aloittaa tulevana sunnuntaina.

Idea syntyi yhteistyössä seurakunnan pappien Elina Rajalan ja Maria Suurnäkin kanssa heidän pohtiessaan kuinka kohdata ja tukea haminalaisia parisuhteessa, vanhemmuudessa ja muissa tärkeissä ihmissuhteissa.  Aloitusiltapäivän teemana 26.1. on Mistä Virtaa? Puolentoista tunnin aikana mietitään mitkä ja millaiset asiat vievät elämässä voimavaroja ja miten ne kasautuessaan voivat heijastua läheisiin ihmissuhteisiin ja kuormittaa niitä. Samalla keskustellaan siitä, miten voisi lisätä hyvinvointia niin pari- kuin muissa suhteissa. Entä mikä on oma osuus ja oma rooli? Miten itse kukin voi vaikuttaa asioihin tai tilainteisiin? Miten vahvistaa omaa jaksamista, yksilönä – ja parina?

– Työssäni saan kuunnella ja kohdata hyvin monenlaisia tarinoita ja kokemuksia elämästä, Terhi kertoo. – Usein niissä kuuluu inhimillinen kärsimys. Väsymys, toivottomuus, epätoivo ja ihmiselämän raskaus on käsin kosketeltavaa.

Mutta samaan aikaan hän näkee myös oivalluksia, kohtaamista, syvätasolla tapahtuvaa muutosta parempaan, lähentymistä ja lämmön löytymistä suhteeseen.
Terhi toivoo, että leppoisassa ja keskustelevassa ilmapiirissä syntyy oivalluksia ja jotakin merkityksellistä, joka kantaa eteenpäin. Mukana on myös Kansan Raamattuseurasta pappi Kalle Virta, joka keventää tunnelmaa rakkauslauluilla.

– Iltapäivä on tarkoitettu ihan kaikille, joita kiinnostaa oma jaksaminen ja tietysti hyvinvointi omissa ihmissuhteissa.  Ilman puolisoa voi hyvin tulla, koska jokainen vaikuttaa itse omaan tapaansa olla suhteessa, Terhi sanoo ja huomauttaa, että jo toisen kumppanin tekemä pieni muutos voi olla koko suhteelle sysäys parempaan.

Ensimmäinen PariAsiaa otsikolla Mistä virtaa?  Simeon-salissa 26.1. klo 15-16.30. Löytöretkeä jatketaan 22.3. teemalla Avaimia vuorovaikutukseen. Yhteensä kuuden tilaisuuden kokonaisuus täydentyy vielä kahdella alustuksella syksyllä ja kahdella ensi vuoden keväänä.

Jokainen on tervetullut mukaan joko yksin, kumppanin kanssa tai vaikka ystäväporukalla. Lastenhoito järjestetään Herran Kukkarossa, ja lapsen tulosta voi ilmoittaa edelliseen perjantaihin 24.1. mennessä maria.suurnakki@evl.fi tai 050-594 3882

Teksti Anna-Maija Järvi-Herlevi

PariAsiaa ihmissuhteista kokoontumiset