Matti Hytönen, Satu-Maria Töyrylä, Jhoana Frimpong, Anna Buzaeva, Heidi Ithawi, Pia Puheloinen, Waleed Ithawi, Eva Andersen, Inari Porkka, Jarmo Suntio ja Minna Mänttäri ovat olleet rakentamassa Haminan rasisminvastaisen viikon tapahtumia ja muistuttavat jokaisen omasta vastuustaan asenteissaan ja valinnoissaan.

Eri kulttuurit kohtaavat rasisminvastaisella viikolla

Eri kulttuureista peräisin olevat asukkaat ja kansainvälinen ilmapiiri ovat lyöneet leimansa Haminan arkeen kautta aikojen. Suuri tuonti- ja vientisatama sekä valtakunnan rajan läheisyys ovat pitäneet siitä huolen.
Nyt osana Rasisminvastaista teemaviikkoa on mahdollisuus pieniltä osin tutustua kaupungin kansainväliseen moninaisuuteen Kulttuurit kohtaavat -näyttelyssä Kumppanuustalo Hilmalla ja Maistiaisia maailmalta monikulttuurisessa pop-up –tapahtumassa Kulmakiven seurakuntatalolla.
Hilman näyttelyssä on teoksia ja kuvia sekä yksityisiltä haminalaisilta että yhdistyksiltä, kuten Haminan Teatterilta ja seurakunnalta, Haminan Kuviskoululta, Suomi-Venäjä Seuralta ja Punaiselta Ristiltä.
– Haminassa on paljon syntyperältään eri kulttuureista peräisin olevia ihmisiä ja kansainvälisyyttä, mutta jotenkin se ei vain näy arjessa. Tällainen näyttely on siksi luonteva tapa ryhtyä tekemään kulttuurien moninaisuutta näkyväksi,  kertoo kuvataiteilija Inari Porkka Kulttuurit kohtaavat -näyttelyn syntyideasta.
Näyttelyn avajaiset ovat maanantaina 19.3. klo 17.00 ja näyttelyyn voi tutustua koko Rasisminvastaisen viikon ajan osoitteessa Teollisuuskatu 8.

Kulmakiven monikulttuurinen pop-up –tapahtuma on lauantaina 24.3. klo 10.00-13.00 osoitteessa Mannerheimintie 12.
Haminalaiset esiintyjät vievät mukanaolijat elämysmatkalle ja tuovat tilaisuuteen kansainvälisiä tuulahduksia laulun, sirkuksen ja tanssin siivittämänä. Tarjolla on makuja ja maistiaisia maailmalta eri maanosista ja niitä pääsee maistelemaan 5 euron kahvilipun hinnalla. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.
Rasisminvastainen viikko on vuosittainen Suomen punaisen ristin kampanja. Tänä vuonna viikon teemana on edistää yhdenvertaisuutta ja korostaa jokaisen vastuuta toimia oikein rasistisessa tilanteessa.

Seppo JJ Sirkka

Lisätietoja:

Eva Andersen/diakoniatyöntekijä Haminan seurakunta p. 050 386 5725
Minna Mänttäri/ Kumppanuuskoordinaattori p. 040 751 7955
Inari Porkka/Haminalainen kuvataiteilija paikallisen punaisen ristin aktiivi p.  041 749 9942