Ilmavoimien hävittäjälentäjänä toiminut Olli Seppänen on lentänyt Mig-21 konetyypillä yli 1000 lentotuntia.

Olli Seppänen vierailee Miehikkälässä ja kertoo Salpalinjamuseolla Suomen sotien ratkaisevista hetkistä. Luennossaan hän nivoo yhteen sotahistorian näkökulmat ja Jumalan johdatuksen.

Kristinopissa on opetettu, että Jumalan ilmoittaa itsensä Raamatun Sanan kautta, mutta myös mm. kansojen vaiheissa. Tämä ilmenee myös Suomen kansan eri vaiheissa. Historiasta voi oppia ja saada rohkaisua nykyhetkeen, sekä turvallisia ja toivorikkaita näkökulmia tulevaisuuteen.

Suomen suhteen tämä on nähtävissä mm. sotavuosien vaiheissa. Viisi sodan vuotta jätti kipeät arvet monen ihmisen ja perheen elämään. Sota lähensi myös monien suhdetta elävään Jumalaan. Häntä huudettiin avuksi myös valtionjohdon kehotuksesta niin rintamalla kuin kodeissa ja kirkoissa. Suomi säilyi itsenäisenä. Meille ovat tuttuja sanonnat ”Talvisodan ihme” ja ”Jatkosodan torjuntavoitto”.

Näistä aiheista luennoi kapteeni evp Olli Seppänen Salpalinjamuseolla sunnuntaina 26.1. Luento alkaa klo 12.30. Kuopiossa asuva Seppänen on palvellut hävittäjälentäjänä ilmavoimissa. Nykyisin hän on Kansan Raamattuseuran kouluttaja.

Olli Seppänen on mukana myös lauantai-iltana klo 18 Kiiston majalla. Hän saarnaa messussa Miehikkälän kirkossa sunnuntaiaamuna klo 10. Messun jälkeen ennen luentoa on mahdollisuus syödä lounasta Salpalinjamuseon kahviossa.