Tutkimusmatkalla kavereiden kanssa.

Kuva: Seppo JJ Sirkka EASTPRESS

Rippikoulussa nuori tutustuu kristillisen uskon perusasioihin yhdessä toisten nuorten kanssa. Rippikoulu alkaa riparistartilla. Tämän vuoden rippikoulut ovat käynnistyneet ke 5.10.2016, jolloin jaettiin ryhmät rippileireille ja päiväkouluun. Vuoden 2018 rippikoululaisten riparistartti pidetään Marian kirkossa ja Virolahden kirkossa
KE 11.10. 2017 klo 18. Kutsu rippikouluun ja ilmoittautumislomake lähetetään kirkon jäsenille postitse syksyllä. Kirkkoon kuulumattomat saavat tiedot ja ilmoittautumislomakkeet tulostamalla ne oheisesta linkistä.

Opiskelu koostuu iltaoppitunneista, osallistumiskäynneistä ja -tehtävistä, viikonloppuleiristä ja varsinaisesta kuusipäiväisestä leiristä tai päiväopetusjaksosta. Rippikoulu päättyy leiriä seuraavana sunnuntaina konfirmaatioon. Kappeleissa on omat konfirmaatiot. Hiihtolomarippikoulut ovat hyvä vaihtoehto niille, joiden kesä on kiireinen esim. harrastusten vuoksi. Päivärippikoulu pidetään hiihtolomalla 2018. Jokaiseen rippikouluryhmään otetaan enintään 25 nuorta. Rippikoulusta peritään leirimaksu 100 €. Tiedot ryhmien kokoontumisista ovat Kutsu rippikouluun -kirjeessä. Lisätietoja seurakuntapastori Jaana Kivekäs p. 050 594 3890, jaana.kivekas(at)evl.fi, snapchat jaanapappi.

HUOM!  Vuoden 2018 rippikoulujen tiedot ja kirjeet päivitetään tänne viikolla 36

Lisää tietoa rippikoulusta ja konfimaatiosta

Ruotsinkielinen rippikoulu järjestetään tarvittaessa Kotka-Kymin seurakuntayhtymän kanssa. Lisätietoja pastori Tuomi Lavi p. 044 762 9488.

Erityisrippikoulusta saa lisätietoja diakonissa  Anne Hammarbergilta p. 050 594 3880.

Aikuisrippikoulu käydään useimmiten yksityisesti. Yksityisrippikoulussa luetaan kirjoja ja keskustellaan papin kanssa uskon tärkeimmistä asioista. Lisätietoja Elina Rajala p. 050 594 3887.

Muita rippikouluja:
Sotilasrippikoulu