Rippikoulu

Tutkimusmatkalla kavereiden kanssa.

Kuva: Seppo JJ Sirkka EASTPRESS

Kuva: Seppo JJ Sirkka EASTPRESS

 

Rippikoulussa nuori tutustuu kristillisen uskon perusasioihin yhdessä toisten nuorten kanssa. Rippikoulu alkaa riparistartilla. Vuoden 2020 rippikoulujen riparistartti oli ke 9.10.2019 klo 18:00 Marian kirkossa ja Virolahden kirkossa (Virolahden ja Miehikkälän kappeliseurakuntien nuoret). Riparistartissa nuoret ilmoittautuivat rippikouluryhmiin. Kutsu seuraavan vuoden rippikouluun ja ilmoittautumislomake postitetaan seurakunnan jäsenille (vuonna 2006 syntyneille) syyskuulla 2020. Kirkkoon kuulumattomat ja ennen vuotta 2006 syntyneet saavat tiedot ja ilmoittautumislomakkeet tulostamalla ne alla olevasta linkistä.

Opiskelu koostuu ryhmän yhteisistä kokoontumisista, osallistumiskäynneistä ja tehtävistä, viikonloppuleiristä ja varsinaisesta kuusipäiväisestä leiristä tai päiväopetusjaksosta. Rippikoulu päättyy leiriä seuraavana sunnuntaina konfirmaatioon. Kappeleissa on omat konfirmaatiot. Hiihtolomarippikoulut ovat hyvä vaihtoehto niille, joiden kesä on kiireinen esim. harrastusten vuoksi.  Jokaiseen rippikouluryhmään otetaan enintään 25 nuorta. Rippikoulusta peritään leirimaksu 100 € ja päiväripareista 50€. Tiedot ryhmien kokoontumisista ovat Kutsu rippikouluun -kirjeessä. Lisätietoja seurakuntapastori Jaana Kivekäs p. 050 594 3890, jaana.kivekas(at)evl.fi, snapchat jaanapappi.

Lisätietoa rippikoulusta

Ruotsinkielinen rippikoulu järjestetään tarvittaessa Kotka-Kymin seurakuntayhtymän kanssa. Lisätietoja pastori Tuomi Larvi p. 044 762 9488.

Erityisrippikoulusta saa lisätietoja diakonissa  Anne Hammarbergilta p. 050 594 3880.

Aikuisrippikoulu käydään useimmiten yksityisesti. Yksityisrippikoulussa luetaan kirjoja ja keskustellaan papin kanssa uskon tärkeimmistä asioista. Lisätietoja Elina Rajala p. 050 594 3887.