Kuva: Seppo JJ Sirkka EASTPRESS

24.10. vietetään rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää. Haminassa Marian kirkossa (Pikkuympyräkatu 34) vietetään rukoushetki klo 17.00.

YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, 1. artikla:
”Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.”
Jeesus kehotti seuraajiaan rakastamaan lähimmäisiään niinkuin itseään. Ihmisoikeuksien ja rauhan puolesta toimiminen niin lähellä kuin kaukana on lähimmäisenrakkauden ilmaus.
Tänäkin vuonna 2016 rukous rauhan, oikeudenmukaisuuden ja kansainvälisen vastuun puolesta on ajankohtainen. Kirkkojen kellot ovat kutsuneet ihmisiä rukoilemaan sodan uhrien puolesta Syyriassa sekä suremaan sodan aiheuttamaa suurta tuhoa.