Eero Salo

”On kiva saada ja antaa lahjoja”, kertoo Eero Salo

Juuri yhdeksän vuotta täyttänyt Eero Salo osallistui viime vuonna seurakunnan jouluavustus -keräykseen lahjoittajana.

-”Se vaan jotenkin tuli mun päähän, että haluaisin auttaa jotain vähävaraista perhettä. Kun on harmittavaa, että kaikilla ei ole rahaa ostaa joululahjoja”, sanoo Eero.

-”Jouluna kuuluu antaa toisille joululahjoja, niin aattelin, et se ois sille perheelle joululahja.” Eero säästi rahat itse ja kävi tuomassa ne seurakunnan diakoniatyöntekijälle. Eeron toiveena oli, että hänen antamansa lahjoitus menisi oman ikäiselle lapselle. Haminan seurakunnan diakoniatyö pystyi toteuttamaan tämän toiveen.

-”Joulumieli tulee siitä rauhasta, mitä jouluna on”, mietti Eero lopuksi.

-”Kun herään jouluaattona, niin tulee mieleen se, että jes, tänään saa lahjoja! Mut sit kans ajattelen, että voi vitsi, miten rauhallista! Hyvää joulumieltä toivon kaikille.”

Eero aikoo osallistua keräykseen myös tänä jouluna.

-”Eeron tavoin sinullakin on mahdollisuus osallistua keräykseen ja tuottaa hyvää mieltä sekä itselle että myös jollekin tukea tarvitsevalle”, sanoo seurakunnan diakoniatyöntekijä Mari Höfer. ”Myös yritykset ja yhdistykset voivat toimia lahjoittajina.”

Saadut lahjoitukset jaetaan Haminan seurakunnan alueella asuville. Avustus jaetaan maksusitoumuksena, eli avustuksen saajat voivat ostaa haluamiaan tuotteita joulun valmisteluun paikallisesta kaupasta.
Lahjoituksen voi tehdä suoraan Haminan seurakunnan tilille: FI68 5506 0010 0020 69. Kirjoita viestikenttään ”jouluavustus”. Lahjoituksen voi tehdä myös käteisenä diakoniatyöntekijälle tai Simeon-talon palveluaulaan. Yhden lahjoituksen arvo on 30 €, mutta voit lahjoittaa minkä summan haluat. Rahankeräyslupa RA\2020\710.

-”Kaikesta avusta olemme kiitollisia”, sanoo Mari Höfer. ”Tuntuu hyvältä, että tähän keräykseen voimme osallistua kaikki yhdessä ja tukea yhteistyössä vähävaraisten joulua.”

Ohjeet avustusta hakeville:

Jouluavustus on tarkoitettu Haminan seurakunnan alueella asuville pienituloisille. Hakuaika on 1.- 15.12. Hakulomakkeita saa Simeon-talon aulasta (ma-pe klo 9-12 ja 13-15) tai tulostamalla lomakkeen tästä: Jouluavustushakemus. Palautus Simeon-talon aulaan viimeistään 15.12.

Kappeleissa voit kysyä lomakkeita myös diakoniatyöntekijöiltä: Miehikkälässä Anni Kontra p. 050 5262493, Virolahdella Taina Mitrunen p. 0400 565010. Kappeleiden alueella voit myös palauttaa lomakkeen suoraan diakoniatyöntekijälle viimeistään 15.12.

Avustuksen saamisesta ilmoitetaan 18.12. alkaen tekstiviestitse.

Teksti ja kuva: Jaana Kivekäs