Johanneksen kirkon edustalla ihmisiä

Syksy on saapunut ja seurakunnassa toiminta käynnistyy parhaillaan. Kymenlaakson epidemiatilanne on sairaanhoitopiirin arvion mukaan parantunut niin, että kokoontumisrajoitukset eivät enää ole alueella välttämättömiä. Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti kumota 3.9. alkaen aiemman päätöksensä rajoituksista. Tämä siis tarkoittaa, että myös seurakunnan tilaisuuksissa ja tiloissamme kaikki asiakaspaikat ovat käytettävissä 3.9. alkaen. Kymenlaakson alueella, kuten kaikkialla Suomessa, on kuitenkin edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Lisäksi alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti muitakin terveysturvallisuutta parantavia käytäntöjä kuten maskin käyttöä.

Syyskuun ajan jumalanpalvelukset striimataan joka sunnuntai ja ne ovat katsottavissa seurakuntamme Facebook-sivulta. 26.9. Marian kirkossa vietetään Hiljaisuuden Ystävät ry:n 35-vuotisjuhlamessua. Kirkkoherra Juha Tanska pitää messussa lähtösaarnansa ja messussa avustaa piispa Mari Leppänen.

Johanneksen kirkossa syksy täyttyy hyvistä keskusteluista ja yhteiskunnallisista aiheista, kun saamme vieraaksi Johanneksen kirkon Teemailtoihin muun muassa tulevaisuustutkija Elina Hiltusen 23.9. ja monia muita kiinnostavia puhujia. Kaikki puhujavieraat ja tarkemman ohjelman löydät kotisivuiltamme. Syksy käynnistää myös lasten, nuorten ja perheiden toiminnan ja kutsut esimerkiksi alkavaan rippikouluun postitetaan pian. Luvassa on myös konsertteja, kuten esimerkiksi Uuno Klamin muistokonsertti Klamilan kirkossa 11.9. Syksyn aikana on mahdollisuus lähteä myös vaeltamaan pappien kanssa tai kuulla runoja ja Fransiskus Assisilaisesta. Seurakunnan diakonityö toimii myös ja esimerkiksi ruokailut Simeon-salissa ovat joka viikko kolmena päivänä aina klo 11.00 alkaen.

Tunnen suurta ylpeyttä ja iloa monipuolisesta ja mielenkiintoisesta syksyn toiminnasta. Tuntuu juhlalle saada kutsua ihmisiä paikan päälle pitkästä aikaa. Ilo on myös tehdä ja toteuttaa kaikkea tätä yhdessä. Tervetuloa siis mukaan osallistumaan paikan päällä tai verkon välityksellä, toteuttamaan ja ideoimaan yhdessä. Ovet on auki.

Iloa ja valoa syksyysi! Nähdään kirkossa!
Anna Kinnunen, vs. kirkkoherra