Kirkkoherra Anna Kinnunen maski kasvoillaan

Alueemme koronatilanne on parantunut ja Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä linjasi eilen (21.4.) suosituksiin ja rajoituksiin lievennyksiä. Kymenlaakso on edelleen kuitenkin leviämisvaiheessa, joten ryhmä päätti suosittaa AVI:lle jatkaa tapahtumien ja yleisten kokoontumisten 6 henkilön rajoitusta 16.5. asti. Lievennykset koskevat erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja lähiopetusta. Aluehallintoviraston päätöksen odotetaan tulevan tämän tai viimeistään ensi viikon aikana.

Seurakunnan toiminnassa rajoitukset otetaan huomioon ja niihin suhtaudutaan vakavasti, jotta yhteinen tavoite koronatilanteen helpottumisesta olisi mahdollinen ja voisimme siirtyä leviämisvaiheesta jäälleen kiihtymis- tai perusvaiheeseen. Suositusten ja rajoitusten lievitykset näkyvät myös seurakunnan toiminnassa erityisesti lasten ja nuorten toiminnan asteittaisessa avaamisessa. Uudet ohjeistukset mahdollistavat alle 18-vuotiaiden toimintaa ulkona ja alle 13-vuotiaiden toimintaa sekä sisällä että ulkona. Toiminnan avaamisesta tiedotamme tarkemmin myöhemmin ja rippikouluryhmien osalta tiedotamme rippikoululaisille ja heidän huoltajilleen kokoontumisista henkilökohtaisesti.

Jumalanpalvelukset jatkuvat striimattuina seurakunnan Facebook-sivuilla joka sunnuntai klo 10.00. Ehtoollista jaetaan striimatun lähetyksen jälkeen noin klo 11.00-12.00 2.5. Marian kirkossa ja 9.5. Miehikkälän ja Klamilan kirkoissa. Ehtoolliselle ei ole ilmoittautumista. Kirkkoon otetaan kerralla neljä ihmistä ja keräämme kävijöiden yhteystiedot mahdollisia tartunta- ja altistumistilanteita varten. Seurakunnan tiloissa tapahtuvien kirkollisten toimitusten osallistujamäärässä noudatetaan vallitsevaa kokoontumisrajoitusta. Erityisesti hautajaisten kohdalla haluemme kuitenkin varmistaa sen, että kaikki lähiomaiset pystyvät omaisensa siunaustilaisuuteen osallistumaan. Tällä hetkellä papit eivät osallistu muistotilaisuuksiin tai muihin toimitusten jälkeisiin tilaisuuksiin eikä seurakunnan tiloja voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Aikuisten avoin ja kokoava ryhmätoiminta on tauolla edelleen ainakin 16.5. saakka.

Seurakunnan virastot palvelevat jälleen 3.5. alkaen myös paikan päällä normaalien aukiolojen puitteissa. Virastossa asioiville maskisuositus on vahva. Diakonian vastaanotto palvelee ajanvarauksella ja joka tiistai klo 9.-10.00 on EU-ruuanjakoa ilman ajanvarausta Simeon-talolla. Työttömien ruokailu Simeon-talolla jatkuu toistaiseksi annosten ulosmyyntinä. Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja esimerkiksi harkinnan mukaan tavattavissa myös seurakunnan tiloissa. Papit vierailevat pyydettäessä sairaalassa ja laitoksissa jakamassa ehtoollista. Sururyhmät voivat kokoontua pienryhmissä vallitsevia turvallisuusohjeita noudattaen. Myös Johanneksen kirkko avautuu toukokuussa hiljentymistä ja rukousta varten. Tarkemmista aukioloista tiedotamme myöhemmin. Yhteystiedot ja tarkemmat tiedot toiminnasta, myös verkon kautta tapahtuvasta, löydät kotisivuiltamme.

Koronatilanne on menossa monessa suhteessa parempaan suuntaan, mutta tämän hetken tilanne vaatii vielä kärsivällisyyttä. Avoimempi kesä näyttää kuitenkin mahdolliselta, ja se tuo toivoa ja iloa etenevän kevään rinnalla. Kuljetaan tätä matkaa jälleen pienin askelin, mutta yhdessä.

Iloa, valoa ja riemukasta tulevaa vappua ja kevättä sinulle.

Anna Kinnunen, kirkkoherra vs.