Seurakuntapastorit Hanna Talka, Anna Kinnunen ja Jaana Kivekäs maskit kasvoillaa,

Pyrimme viranomaisohjeistuksia noudattaen suojelemaan sekä seurakuntamme tilaisuuksien osallistujia että työntekijöitämme tartunnoilta.

Osallistuminen Haminan seurakunnan messuihin, pienryhmiin ja muuhun seurakunnan kokoavaan toimintaan jatkuu pienin poikkeuksin. Seurakunnan toimistot palvelevat virka-aikaan. Vihkimiset, kotikasteet ja hautajaiset toteutetaan normaalisti. Papit osallistuvat pyydettäessä muistotilaisuuksiin seurakunnan tiloissa ja kodeissakin silloin, kun turvavälit pystytään järjestämään. Samalla pyrimme viranomaisohjeistuksia noudattaen suojelemaan sekä seurakuntamme tilaisuuksien osallistujia että työntekijöitämme tartunnoilta.

Ehkäisemme tartuntoja tällä hetkellä ennen kaikkea huolehtimalla seurakunnan tiloissa käsidesin saatavuudesta ja turvaväleistä. Seurakunnan työntekijät käyttävät työtehtävissään aikuisten parissa pääsääntöisesti maskia, esimerkiksi kotikasteissa, kotikäynneillä ja muistotilaisuuksissa seurakunnan tiloissa. Lisäämme erityisesti juhla-aikoina verkon kautta tapahtuvaa kohtaamista ja osallistumismahdollisuuksia.Vältämme kuitenkin tilaisuuksia siellä, missä on monta ihmistä koolla eikä turvavälejä pystytä takaamaan kaikille osallistujille.

Seurakuntalaisille suosittelemme omien maskien käyttöä seurakunnan toimistoissa asioidessa, ja kokoavassa toiminnassa aina silloin, kun kokoontumistila on pieni tai turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

Juha Tanska, kirkkoherra