Papit Anne Koivunen ja Anita Venäläinen Marian kirkossa striimaamassa messua

Tammikuun ajan jumalanpalvelus striimataan sunnuntaisin Marian kirkosta

Aloitamme uuden vuoden poikkeusoloissa. Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu leviämisvaiheessa ja Kymsoten sekä Etelä-Suomen aluehallintoviraston joulukuussa antamat rajoitukset ovat voimassa tammikuun loppuun saakka. Rajoitukset vaikuttavat monelta osin myös seurakunnan toimintaan.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätösten mukaan kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty sairaanhoitopiirin alueella. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten jatkuminen on kuitenkin turvattava kaikissa olosuhteissa. Tammikuun ajan seurakunnan jumalanpalvelus striimataan Marian kirkosta ja se on katsottavissa Haminan seurakunnan Facebook-sivuilta joka sunnuntai klo 10.00. Tarkemmat ohjeet. Seurakunnan tiloissa tapahtuvien kirkollisten toimitusten osallistujamäärässä noudatetaan aluehallintoviraston ja sosiaali- ja terveysviranomaisten ohjeistusta yleisötilaisuuksista eli tällä hetkellä toimituksiin voi osallistua kaikki osallistujat yhteenlaskettuna 10 henkilöä. Hautajaisten kohdalla pyrimme kuitenkin turvaamaan sen, että kaikki lähiomaiset pääsevät olemaan läsnä tilaisuudessa niin halutessaan. Toimituksen jälkeen järjestettävät juhlat – kuten kastejuhlat, hääjuhlat sekä muistotilaisuudet – samoin kuin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavat kirkolliset toimitukset ovat yksityistilaisuuksia, joissa noudatetaan niistä annettuja ohjeita.

Lasten ja nuorten tilaisuuksilla on kokonaisvaltaiselle terveydelle merkittäviä vaikutuksia, joiden vuoksi pyrimme turvaamaan lasten ja nuorten toiminnan jatkumisen mahdollisuuksien mukaan kasvotusten tai verkon välityksellä. Seurakunnan kasvatuksen avoin ja kokoava toiminta on tauolla, mutta esimerkiksi perheiden jaksamista tukevaa hoitoapua järjestetään jo tammikuussa. Rippikoulujen osalta tiedotamme rajoitusten vaikutuksista ryhmäkohtaisesti.

Seurakuntamme työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköisesti. Kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot löytyvät täältä .

Viime vuosi opetti, että rajoituksista huolimatta myös seurakunnan toiminta hakee uusia muotoja ja yhteyttä toisiin voi kokea monella tavalla. Ilo ja hymy tarttuvat myös näyttöpäätteen ja kännykän ruudun kautta. Toivottavasti löydät tiesi seurakunnan verkon välityksellä järjestettävän toiminnan pariin tai otat meihin yhteyttä, jos kaipaat juttuseuraa tai tarvitset apua. Kirkkoherramme Juha Tanskan siirryttyä vuoden alussa toisiin tehtäviin, aloitan kirkkoherran tehtävät isojen haasteiden keskellä. Olen kuitenkin luottavainen, että tämä aika tuo tullessaan paljon uutta ja hyvää myös seurakunnan toimintaan. Piispamme Seppo Häkkisen loppiaisena kirjoittamat terveiset rohkaisevat katsomaan eteenpäin: ”pitkän ja pimeän koronatalven keskellä loppiainen on toivon merkki. Valon määrä lisääntyy, huomaamme sen päivä päivältä.”

Valoa ja iloa alkavaan vuoteesi!
Anna Kinnunen, kirkkoherra vs.