Haminan seurakunnan Leirikankaan siunauskappeli täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja taivalta juhlitaan musiikillisin rukoushetkin pitkin vuotta.  Työnimellä ”Heijastus” kappelin suunnittelun kutsukilpailun voittivat Suursaaresta kotoisin olevat arkkitehdit Timo ja Tuomo Suomalainen. Veljesten suunnittelema on myös kallioon louhittu Temppeliaukion kirkko Helsingissä. Kirkko on tunnettu arkkitehtuurinähtävyys ympäri maailmaa ja kävijämäärältään Suomen suosituin matkakohde. Arkkitehti Tuomo Suomalainen ei ehtinyt nähdä kappelin valmistumista, sillä hän menehtyi rakentamisen aikana vuonna 1988. Piispa Kalevi Toiviainen vihki siunauskappelin käyttöön 21. kesäkuuta 1989.

Siunauskappelin rakennutti silloinen Vehkalahden seurakunta ja ennen kappelin valmistumista ehti menehtyä myös seurakuntaneuvoston jäsen Pauli Porkka. Porkka esitti ennen rakentamispäätöstä käydyissä keskusteluissa, että siunauskappeliin on saatava myös kellotorni ja kirkonkellot.

–       Porkan kerrotaan maininneen, että kaikkia seurakuntalaisia tulee kohdella samanarvoisesti, siunattiinpa heidät sitten kirkossa tai kappelissa.

–       Kirkonkelloja tulee soittaa kaikille, muistaa Osmo Näkki Porkan sanoneen.

Osmo Näkki on ollut ensin Vehkalahden seurakunnan ja myöhemmin Haminan seurakunnan luottamuselimissä yhteensä 36 vuotta.

Juhlavuoden kunniaksi kappelissa on musiikillisia hiljentymishetkiä aina keväällä ja syksyllä kuukauden toisena sunnuntaina klo 18.00 (Kappelikirkot 13.1., 10.2., 10.3., 14.4., 12.5. ja syyskautena 8.9., 13.10., 10.11. ja 8.12.) Kesäkuukausien perinteiset Leirikankaan hartaudet jatkuvat viikoittain aina torstaisin klo 19.00. Leirikankaan kappeli on hautausmaan yhteydessä Myllykylässä Haminassa osoitteessa Pitkäsuontie 9.

Seppo JJ Sirkka