Suomen satavuotisen taipaleen kunniaksi valmistunut Lasse Heikkilän sävelteos, Suomalaisen messun juhlaversio, soi Miehikkälän kirkossa su 2.4. klo 16. Messu juhlistaa perinteitä vaalivan musiikki- ja rajapitäjän 130-vuotisjuhlavuotta.  Sanat, sävelet ja kuvat kuljettavat kuulijan Suomen itsenäisyyden ajan historian taitekohtiin ja ihailemaan suomalaisen luonnon kauneutta.
Messun mahdollistaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston ja Sepran tukema Kuntalaiset yhessä – Miehikkälä 130 vuotta Leader-hanke. Hankkeen puitteissa miehikkäläläiset yhdistykset järjestävät monipuolisia tapahtumia läpi juhlavuoden. Suomalaiselle messulle rahoitusta haki miehikkäläläisistä yhdistyksistä Miehikkälän helluntailähetys ry. Messun järjestelyihin osallistuvat yhdistyksen lisäksi Miehikkälän helluntaiseurakunta ja Miehikkälän kappeliseurakunta.
Suomalainen messu on nimensä mukaisesti messu, mutta virsien tilalla soivat Lasse Heikkilän säveltämät mukaansatempaavat laulut, kuten ”Viimeiset veneet” ja ”Runsasta leipää”. Taitavat nuoret kansantanssijat maalaavat elävän taustan suomalaisesta kansanlauluperinteestä nouseville pelimanniryhmän sävelkuluille. Jumalanpalveluksen eri tehtävissä nähdään järjestävien seurakuntien työntekijöitä, kunnan ja seurakuntien luottamushenkilöitä sekä paikallisia lauluvoimia. Messussa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.
Elämykselliseen ja yhteisölliseen messuun ovat kaikki tervetulleita. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.