Diakoniatyö toivoo lisäksi tavaralahjoituksina esimerkiksi villasukkia, joista erityisesti miesten isot koot ovat kysyttyjä, luettelee Nina Janes joululahjavinkkejä.

Joulu lähestyy ja jälleen kerran on aika aloittaa perinteinen joulukassikeräys. Keräyksen tarkoituksena on tuottaa iloa ihmiseltä toiselle Haminan seurakunnan alueella.  Joulukassin arvo on 30 euroa ja se koostuu seuraavista tuotteista: lihapulla- ja kalasäilykettä, italianpatapusseja, kuivakakku, pipari, kahvi, suklaa, suolakurkkupurkki, luumu-/rusinapussi sekä mahdollinen vapaavalintainen tuote.

– Jos kassin ostaminen rasittaa omaa kukkaroa liikaa, halutessaan sen voi ostaa vaikkapa harraste- tai työporukan kesken, vihjaa Haminan seurakunnan kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Nina Janes.
– Paikallisseurakunnan diakoniatyö on myös luotettava taho takaamaan avun menemisen varmasti oikeaan osoitteeseen.

Joulukasseja otetaan vastaan 13.11. – 30.11. välisenä aikana seuraavasti:

– Haminassa (Mannerheimintie 12) diakoniatyön vastaanotoilla ma-ti, to –pe klo 9-10  sekä ti 21.11. klo 16-17.30 ja  ke 29.11. klo 16-18.
– Miehikkälän palvelutoimistolle ti ja pe klo 9-12.
– Virolahden palvelutoimistolle ma, ke ja to klo 9-12

Kenelle apu on tarkoitettu

Joulukassit on suunnattu pienituloisille eläkeläisille ja työmarkkinatuen tai peruspäivärahan varassa eläville henkilöille. Kasseja voi kysellä joulukuun alusta lähtien diakoniatyön vastaanotoilta tai suoraan diakoniatyöntekijöiltä.

Seurakunta tukee myös lapsiperheitä yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa.
– Jos siis lapsiperheet ovat kiinnostuneita jouluavustuksesta, heidän tulisi olla yhteydessä joko paikalliseen sosiaalitoimeen tai diakoniatyöhön, jotka neuvovat miten toimia, sanoo Janes.

Seppo JJ Sirkka