Jokainen meistä kai haluaa kokea oman elämisensä, olemisensa ja tekemisensä mielekkääksi, merkitykselliseksi ja arvokkaaksi, mutta mistä elementeistä merkityksellinen työ ja eläminen muodostuu? Millainen rooli vapaaehtoistyöllä voi olla merkityksellisyyden kokemuksen syntymisessä yksilö- ja yhteisötasolla? Millä keinoin lisätä merkityksellisyyttä omaan ja ympärillä olevien kanssamatkaajien elämään?

Organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa käsittelee näitä aiheita Vapaaehtoistreffit -tapahtumassa lauantaina 25.1. klo 13 Simeon-salissa, Pikkuympyräkatu 34. Luennon jälkeen on messut, jossa mm. esitellään paikkakunnan yhdistyksiä ja vapaaehtoistehtäviä. Kahviossa voi nauttia suolaista ja makeaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tilaisuus päättyy klo 16.

Jaakko Sahimaa on organisaatiopsykologi ja johtavia merkityksellisyys-teeman asiantuntijoista Suomessa. Sahimaa on kiinnostunut laaja-alaisesti ihmisyyden syväluotaavista teemoista. Hänen missionaan on tehdä suomalaisesta (työ)elämästä entistä mielekkäämpää ja merkityksellisempää niin yksilö-, yhteisö- kuin yhteiskuntatasollakin. Sahimaa on ollut mukana perustamassa Meaningful Work Finland ry:tä ja on parhaillaan kirjoittamassa keväällä 2020 julkaistavaa kirjaa ”Johda merkitystä”.