Talous- ja ruoka-apua

”Jäin työttömäksi ja mietin maksanko sähkölaskun vai ostanko perheelleni ruokaa. Molempiin ei ole rahaa.”

Ei tarvitse jäädä yksin. Mietitään yhdessä, mitä asioille voi tehdä. Voit tulla vastaanotolle tai ottaa yhteyttä. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löytyy linkistä. Seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa olevia.

Vastaanotot:
Haminassa Simeon-talossa, Pikkuympyräkatu 34.
Ajanvaraus ma, ti, to ja pe  klo 9-10: 0440 999 443.

• DIAKONIAN VASTAANOTOT
    • Diakoniatyön vastaanottopaikkana toimii Simeon-talo, Pikkuympyräkatu 34.
    • Ilman ajanvarausta EU- ja pakasteruuan jako ti klo 9-10.  Oma kassi mukaan!
    • Ajanvarauksella ajat diakoniatyöntekijöille ti klo 10-11 ja to klo 9-11. Ajanvaraus soittamalla ma-ti ja to-pe klo 9-10 p. 0440 999443

Miehikkälässä ja Virolahdella, ota yhteys työntekijään.

Muita kanavia

Taloudellisissa ongelmissa ensisijainen apua saat hakemalla Kelan toimeentulotukea.

Kuluttajaviraston talous- ja velkaneuvontasivuilta löydät käytännöllistä tietoa, ohjeita ja työkaluja taloutesi hallintaan. Täältä saat myös tietoa siitä, mitä tapahtuu ja mitä kannattaa tehdä, jos et pysty maksamaan laskujasi tai velkaasi.

Takuu-säätiö antaa taloudellisessa kriisissä oleville kotitalouksille puhelinneuvontaa sekä myöntää takauksia järjestelylainoihin.

Marttaliitolla on pitkät perinteet pennin venyttämisen opastuksessa. Marttojen sivuilta löydät paljon käytännöllisiä neuvoja siitä, miten saat rahasi riittämään.

Ruoka-apua

• Työttömien ruokailu maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10.30-12.30 helmikuun loppuun asti Kulmakivessä, Mannerheimintie 12. Maaliskuun alusta alkaen Simeon-salissa, Pikkuympyräkatu 34. Ruoan hinta 3,50 €. Yhteistyönä EKYT ry, Kakkois-Suomen ELY-keskus, Haminan kaupunki ja seurakunta.
  • Pienituloisten ruokailu toistaiseksi ulosmyyntinä Miehikkälän seurakuntakodilla, Pappilankuja 3, tiistaisin klo 11-12.30 ja Virolahden seurakuntatalolla, Riihitie 2, torstaisin klo 11-12.30.
  • Sinisatama, Isoympyräkatu 20, tarjolla ilmainen aamupala arkisin klo 9-11.  Järjestää Kaakkois-Suomen Sininauha ry.
  • Leipäkirkko, Kulmakivessä, Mannerheimintie 12. Toistaiseksi ruokakassin jako maanantaisin klo 17.30. Järjestää Haminan ruoka-apu ry.