Talous- ja ruoka-apua

”Jäin työttömäksi ja mietin maksanko sähkölaskun vai ostanko perheelleni ruokaa. Molempiin ei ole rahaa.”

Ei tarvitse jäädä yksin. Mietitään yhdessä, mitä asioille voi tehdä. Voit tulla vastaanotolle tai ottaa yhteyttä. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löytyy linkistä. Seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa olevia.

Vastaanotot:
Haminassa Kulmakivessä, Mannerheimintie 12
ilman ajanvarausta ti ja to  klo 9-10: 0440 999 443

Miehikkälässä ja Virolahdella, ota yhteys työntekijään.

Muita kanavia

Taloudellisissa ongelmissa ensisijainen apu löytyy  sosiaalitoimistosta.
Kuluttajaviraston talous- ja velkaneuvontasivuilta löydät käytännöllistä tietoa, ohjeita ja työkaluja taloutesi hallintaan. Täältä saat myös tietoa siitä, mitä tapahtuu ja mitä kannattaa tehdä, jos et pysty maksamaan laskujasi tai velkaasi.
Takuu-säätiö antaa taloudellisessa kriisissä oleville kotitalouksille puhelinneuvontaa sekä myöntää takauksia järjestelylainoihin.
Marttaliitolla on pitkät perinteet pennin venyttämisen opastuksessa. Marttojen sivuilta löydät paljon käytännöllisiä neuvoja siitä, miten saat rahasi riittämään.

Työttömien ruokailu maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10.30-12.30 Kulmakivessä, Mannerheimintie 12. Ruoan hinta 3,50 €. Yhteistyönä EKYT ry, Kakkois-Suomen ELY-keskus, Haminan kaupunki ja seurakunta.