Kanttori Niina Kotro ja miehikkäläläinen Laulu-Ukot –kuoro vauhdittavat Lypsyniemen yhteislauluiltaa. Miehikkälän ja Virolahden kappeliseurakunnat kuuluvat Haminan seurakuntaan, joka syntyi nykyisessä muodossaan vuonna 2011. Haminan kaupunki ja Vehkalahden kunta yhdistyivät vuoden 2003 alussa ja seurakunnat yhdistyivät seuraavana vuonna. Ensimmäiset maininnat Vehkalahden seurakunnasta ovat vuodelta 1336.

Laululla apua mielenterveysongelmiin

Kesäisiä, merellisiä, lapsellisia, isänmaallisia ja hartaita lauluja oman valinnan mukaan pääsee laulamaan Kappeleista kajahtaa –yhteislauluillassa Virolahdella keskiviikkona.
– Laulaminen tapahtuu Kappeleista kajahtaa –lauluvihkoista ja laulettavat laulut läsnäolijat voivat valita itse, kertoo kanttori Niina Kotro.
– Myös miehikkäläläinen mieskuoro Laulu-Ukot esiintyy ja laulattaa illan aikana.

Kappeleista kajahtaa -yhteislaulutilaisuus on keskiviikkona 19.9. klo 18.00 Lypsyniemen leirikeskuksessa Lypsyniementie 41 Virolahdella.
Lauluilta on avoinna kaikille ja maksuton. Iltapalalla lapset ruokailevat maksutta mutta aikuisilta peritään 6 euroa.
Illan tuotto ohjataan Suomen Lähetysseuran kautta Tasauspäivän keräykseen Nepalissa tehtävään mielenterveystyöhön. Nepalilaiset elävät mm. lukuisten maanjäristysten vuoksi edelleen pelkojen keskellä, ja siitä aiheutuu mielenterveysongelmia niin lapsille kuin aikuisillekin.

Seppo JJ Sirkka

Laulujen lomassa välähdyksiä TASAUS aiheesta. Tasaus 2018 aiheena on ”Murtunut mieli”. Tämän vuoden Tasaus-kampanja kerää varoja Suomen Lähetysseuran työlle, jossa autetaan ihmisiä toipumaan henkisesti kriisin jälkeen. Luonnonkatastrofit, sodat ja väkivalta jättävät syviä jälkiä ihmismieleen: pelkoa, ahdistusta, voimattomuutta ja toivottomuutta. Silloin pelkkä aineellinen apu ei riitä, vaan toipumiseen tarvitaan myös henkistä tukea. Mielenterveystyö Nepalissa on vielä alkutekijöissään. Jo se, että mielenterveysongelmista puhutaan, on suuri muutos entiseen. Pienillä asioilla saadaan paljon aikaiseksi.

Illan tuotto menee Suomen Lähetysseuran TASAUS – keräykseen.