Liisa Länsmans, Arto Leinonen ja Anne Appelgren

Johanneksen kirkon seiminäyttelyn kokoaminen aloitetaan 27.11. perjantaina klo 9.00. Silloin voi myös tuoda oman asetelman ja vaikkapa laittaa itse sen esille. Rekvisiittaakin on jo varastossa. - Rakennetaan tämä näyttely yhdessä! toivoo Liisa Länsmans (oik.), joka haaveilee, että näyttelyistä tulisi perinne. Myös Arto Leinonen ja Anne Appelgren ovat mukana Johanneksen kirkon joulussa.

Haminalaisten yhteinen kohtaamispaikka Johanneksen kirkko alkaa valmistautua ihanaan joulunaikaan. Kun Raatihuoneentorilla vietetään Joulun tähdet–tapahtumaa 29.11. – 20.12., kirkossa avautuu koko adventtiajan kestävä seiminäyttely. Samalla se aloittaa uuden, kirkossa järjestettävien näyttelyjen perinteen.

Lähetystön ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Liisa Länsmans haaveilee, että mukaan saataisiin erilaisia seimiasetelmia, itsetehtyjä tai ostettuja, kotimaisia tai ulkomailta tuotuja ja kysyy, voisitko juuri sinä tuoda oman seimesi yhteiseen näyttelyyn. Seimet olisi hyvä pakata laatikkoon, jossa olisi omistajan nimi ja yhteystiedot sekä mahdollisia lisätietoja.

– Kuten mistä asetelma on peräisin, kuka on tekijä, luettelee Liisa. – Jos siihen liittyy jokin tarina, olisi kiva kuulla siitä.

Seimiasetelmat ovat tuttuja monelle katolisissa kirkoissa joulunaikaan vierailleelle. Perinteen aloitti fransiskaaniveljeskunnan perustaja Fransiskus Assisilainen 1200-luvulla. Asetelmissa härkä lämmittää hengityksellään olkia, joille Jeesus-vauva lasketaan nukkumaan. Aasi muistuttaa ihmisten taakoista, jotka Jeesus otti kantaakseen. Itämaan tietäjissä henkilöityvät tuolloin tunnetun maailman maanosat Eurooppa, Aasia ja Afrikka.

Aikaa haminalaiskotien seimiaarteitten etsimiseen on runsaat pari viikkoa, mutta niitä voi viedä jo nyt Simeon-talon palveluaulaan arkisin klo 9-12 ja 13-15 tai Johanneksen kirkkoon keskiviikkoisin klo 10-15. Jos siltä tuntuu, puolilta päivin alkavan Hengähdyshetken aikana voi levähtää kuunnellen sanaa ja säveliä. Sakastipuoti on avoinna, ja kahvikupillisenkin voi paikalla nauttia.

Ja jos seimeä ei varastoista löydy, mutta halua toimia yhteisen projektin eteen olisi, pystytys- ja purkuapu on tervetullutta. Talkoolaisia kaivataan paitsi valmistelutehtäviin 27.11. klo 9 alkaen, jolloin näyttelyn kokoaminen aloitetaan, myös koko joulutorin ajan vaikkapa myymään tuotteita lähetystyön hyväksi Sakastipuodissa ja ulkoteltassa. Kirkkoon kaivataan näyttelyopastajia ja aulaemäntiä tai -isäntiä. Tarjolla on neljän tunnin työvuoroja Johanneksen kirkon aukioloaikaan 29.11. – 20.12. arkisin klo 14 – 20 ja viikonloppuna klo 10 – 16. Mukaan voi ilmoittautua soittamalla tai lähettämällä tekstiviestin Liisalle numeroon 050 464 3852.

Seiminäyttely jatkuu viimeiseen adventtisunnuntaihin 20.12. Se puretaan samana päivänä klo 16-18. Jos lainaaja ei pääse noutamaan seimeä tuolloin, sen voi hakea Simeon-talon palveluaulasta arkisin klo 9-12 tai 13-15 sekä sopimuksen mukaan.

– Rakennetaan tämä näyttely yhdessä! toivoo Liisa Länsmans (oik.), joka haaveilee, että näyttelyistä tulisi perinne. Myös Arto Leinonen ja Anne Appelgren ovat mukana Johanneksen kirkon joulussa.