Haminan seurakunnan vauvavirsilauluryhmä kokoontui Marian kirkossa Haminassa 31. lokakuuta 2017.

Varta vasten vauvoille tehty vauvavirsilaulu ihastutti ja sai jatkoa Haminassa.

– Monta vauvaa ja yhtä monta äitiä samassa paikassa sai aikaan ennennäkemätöntä kuhinaa ja innostusta viime syksynä Marian kirkossa Haminassa.

– Ääntelehtivät ja vääntelehtivät pikkuiset olivat ensimmäistä kertaa kirkossa, mutta keskittyminen ei herpaantunut hetkeksikään, kun musiikki ja laulut soivat, kuvailee pastori Elina Rajala.

Vauvoille varta vasten tehty virsilaulutapahtuma sai ilmiömäisen suosion.

– Ensi viikolla pääsemme aloittamaan jälleen uuden ryhmän ja siihen voi osallistua  2-8 kk:n ikäisen vauvan kanssa. Mukaan mahtuu on vielä.

– Vauvavirsilaulu tehdään puhtaasti vauvojen ehdoilla ja onneksi osallistujia syntyy koko ajan lisää, sanoo Rajala hymyillen.

Babysalmesang, jona vauvavirsilaulu tunnetaan Tanskassa, koostuu laulamisesta, vauvan hellimisestä ja yhdessä vauvan kanssa liikkumisesta kirkkotilassa. Tilaisuuksissa on mukana myös kanttori, kun tutustutaan erilaisiin soittimiin, niiden muodostamiin ääniin ja musiikin rytmiin.

Kirkossa tapahtuvan aamuhetken jälkeen vanhemmat ja lapset jatkavat yhdessäolon, kahvittelun ja keskustelun merkeissä viereisessä Simeon-salissa.

Uusi ryhmä aloittaa Haminan Marian kirkossa Pikkuympyräkatu 34 tiistaina 23.1. klo 10.00-10.45. Ilmoittautuminen ryhmään on puhelimitse 05 210 3000.

Seppo JJ Sirkka