Toiseen Haminan seurakunnan vauvavirsilauluryhmään osallistuneet vauvat äiteineen kokoontuivat ryhmäkuvaan Marian kirkon alttarille.

Vauvoille varta vasten tehty virsilaulutapahtuma on saanut ilmiömäisen suosion Haminassa ja kolmas vuosi käynnistyy tällä viikolla. Uusi ryhmä aloittaa torstaina 7.2 ja siihen voi osallistua 2-8 kk:n ikäisen vauvan kanssa.

-Vauvavirsilauluhetket koostuvat laulamisesta, vauvan hellimisestä ja liikkumisesta yhdessä vauvan kanssa kirkkotilassa. Kaikki tapahtuu puhtaasti vauvojen ehdoilla, kertoo pastori Anna Kinnunen Haminan seurakunnasta.

Tilaisuuksissa on mukana myös kanttori, kun tutustutaan erilaisiin soittimiin, niiden muodostamiin ääniin ja musiikin rytmiin.

Vauvavirsilauluhetket ovat lähtöisin Tanskan kirkosta, ja siellä ne tunnetaan nimellä babysalmesang. Suomessa Haminan seurakunta aloitti toiminnan ensimmäisten seurakuntien joukossa.

Kirkossa tapahtuvan aamuhetken jälkeen vanhemmat ja lapset jatkavat yhdessäolon, kahvittelun ja keskustelun merkeissä viereisessä Simeon-salissa.

Uusi ryhmä aloittaa Haminan Marian kirkossa Pikkuympyräkatu 34 torstaina 7.2. klo 10.00-10.45. Mukaan mahtuu vielä vauvoja ja Ilmoittautuminen ryhmään on puhelimitse pastori Anna Kinnuselle 0400 279 926.

Seppo JJ Sirkka