Velkaantuminen ja siitä selviäminen on diakoniatyön taloudellisten asiakaskohtaamisten yksi haastavista kysymyksistä. Veloista on usein tullut vyyhti, jossa velkaa paikataan uudella velalla – lainoilla, vipeillä ja läheisiltä lainaamalla. Velkaantuminen on kuin umpikuja, josta ei tunnu löytyvän ulospääsyä.

Diakoniatyö järjestää yhdessä Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen Omais- ja läheistyön projektin kanssa tilaisuuden, jossa ylivelkaantumista käsitellään ilmiönä. Lisäksi kuullaan, millaista tukea velkaantuneen henkilön on mahdollista saada. Toiminnastaan kertomassa ovat Takuusäätiö, Kotkan- Haminan talous- ja velkaneuvonta sekä Haminan seurakunnan diakoniatyö. Yleisöllä on mahdollista esittää kysymyksiä asiantuntijoille.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 9.10. klo 13 -16 Simeonsalisssa (Pikkuympyräkatu 34, Hamina). Tilaisuus on maksuton ja kaikille asiasta kiinnostuneille avoin. Kahvitarjoilua varten ennakkoilmoittautumiset to 2.10. mennessä Kati Koukoselle, puh 0407103237 tai kati.koukonen@kakspy.com.

Päivän ohjelma löytyy tästä:Velkaluento