Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Haminan seurakunta on liittynyt 1.9.2021 Lahden aluekeskusrekisteriin. Voit kuitenkin edelleen tilata virkatodistuksen Haminan seurakunnasta sähköisesti, puhelimitse tai palvelupisteissä asioimalla. Todistusten toimitusaika on 1-2 viikkoa. Virkatodistukseen perunkirjoitusta varten elävästä henkilöstä tarvitaan vain henkilökohtaiset tiedot. Mikäli kyseessä on perinnöstä luopuminen, tarvitaan sukuselvitys, johon sisältyy puoliso, lapset ja muuttotiedot. Kuolleesta henkilöstä perunkirjoitusta varten laadittavaan sukuselvitykseen merkitään puoliso ja lapset sekä muuttotiedot.

Voit tilata myös valtakunnallisesta palvelusta virkatodistuksen itsestäsi (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta Suomessa olevaan osoitteeseen. Jos tilaat sukuselvityksen vainajasta, tarvitset hänen henkilötunnuksensa tai syntymäaikansa sekä kotikuntatietoja. Tilaa todistus tästä.

Sukututkimus

Itse tutkien

Sataa vuotta vanhempia sukunsa tietoja voi itsenäisesti tutkia Kansallisarkistossa Mikkelissä sekä mikrofilmeiltä palvelupisteissä Haminassa ja Virolahdella. Varauksen sukututkimukseen voi tehdä palvelutoimistoista. Seurakunnista on olemassa seuraavat kirkonkirjat.
Nykypäivää lähestyessä tiedot suvun elossa olevista henkilöistä on hyvä kerätä heiltä itseltään. Tällöin voidaan varmistua tietojen oikeellisuudesta ja siitä, ettei rekisteröity halua käyttää hänelle henkilötietolain 30 §:ssä annettua oikeutta kieltää omien tietojensa käyttämistä sukututkimuksessa.

Tilaten

Sukututkimuspyynnöt voi jättää sähköisesti. Mahdollisimman tarkat alkutiedot nopeuttavat tutkimuksen tekoa (esim. syntymä- tai kuolinajat, seurakuntaan tai seurakunnasta muutot). Sukuselvityksiä teemme muiden töiden ohella niiden saapumisjärjestyksessä. Puhelimitse emme anna tietoja sukututkimukseen.

Virkatodistuksista perittävät maksut 1.1.2020 alkaen