Nuoret virolahtelaiset musikantit pääsevät estradille Virolahden kirkossa itsenäisyyspäivän aattona 5.12. klo 18. Konsertti on nuorten kunnianosoitus 100 vuotta vanhalle itsenäiselle isänmaallemme ja sotiemme veteraaneille. Maksuttomassa tilaisuudessa kuullaan monipuolinen kattaus suomalaista musiikkia Sibeliuksesta Petri Laaksosen kautta Antti Tuiskuun. Konsertin nuorimmat esiintyjät ovat alle kouluikäisiä, vanhimmat nuoria perheenisiä ja -äitejä. Pianomusiikkia esittävät Iiris Lehto ja Titta Rahkonen. Selloa soittaa Viivi Kirppu ja huilua Ilona Puustinen. Heitä kumpaakin säestää pianolla Kaisa Eriksson. Lauluryhmät Metriset, Mielikit ja Villasukat esittävät herkkiä joululauluja. Laulusooloja kuullaan Antti Salakalta, Henna Littuselta, Tiia Kalliolta ja Pinja Peltoselta. Laulujen säestyksistä huolehtivat Niina Kotro ja Iina Husu. Konsertin aikana päästään myös laulamaan yhdessä.

Ennen konserttia on mahdollista nauttia Pitäjäntuvalle katetusta ruokailusta, jonka tuotto menee Haminan seurakunnan lähetystyölle. Aterian hinta on 15 euroa, ja herkullista ruokaa on tarjolla klo 16 alkaen. Kello 17.30 voi seurata, kuinka nuoret virolahtelaiset vievät havuseppeleen jokaiselle sankarihaudalle. Tunteikkaan tilaisuuden järjestää Virolahden kappeliseurakunta.