Yli kaksikymmentä koululaista käveli jonossa leirikeskuksen pihalla. Askeleita rytmitti yhdessä lausuttu rukous: ”Jeesus tie, kanna vie, miten pitkä matka lie.”  Rukous on vaeltajan rukous, joka hiljaa mielessä toistettuna auttaa keskittymään matkan tekoon. Kesän aikana olen useaan kertaan testannut rukouslauseen tehoa. Välillä ajatukset karkaavat joko päivän tapahtumiin tai askartelevat tulevaisuudessa. Mieli pitää ohjata napakasti ja lempeästi takaisin rukouslauseen pariin. Kävely rukouslauseen, vaikka ihan lyhyen rukouksen kanssa auttaa mielen lisäksi rakasta kehoamme suuntautumaan nyt hetkeen ja kohti Luojaamme. Rukous ja hiljaisuus yhdessä toisten kanssa tukevat meitä ihmisinä.  Torstaina 30.8. klo 18.00 on oiva mahdollisuus kävellä rauhallisesti omaan tahtiin yhdessä toisten kanssa Kitulan Metsäkirkon maisemissa. Vaeltaja rukous voi olla jollekin askellusta rytmittävä rukous, joillekin riittää että voi kävellä luonnossa omaan tahtiin ja pysähtyä metsäkirkon kauneuden äärelle kaikessa rauhassa. Hiljainen vaellus päättyy yhteiseen iltakahviin Aholafarmilla ja siellä voi rupatella ja vaikka nauraa ääneen.
”Jeesus tie, kanna vie, miten pitkä matka lie”’

Anita Venäläinen

Kirjoitus Hengessä mukana -palstalla 22.8.2018 Reimarissa